10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu mai sunt locuri la ATI COVID

Nu mai sunt locuri la ATI COVID

Nu mai este disponibil niciun loc disponibil în secțiile ATI COVID din spitalele din Gorj. În unitățile medicale din Gorj sunt în total 27 de paturi la Secțiile ATI COVID.

Cel mai mare număr de paturi se află la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. La Spitalul de Urgență din Cărbunești sunt ocupate toate cele 15 paturi de la Secția ATI COVID. De asemenea, la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu sunt ocupate toate cele 12 paturi de la ATI COVID.

Incidența COVID la nivelul județului Gorj este de la începutul acestui an pe un trend ușor crescător. Gorjul se menține încă în continuare în scenariul verde.

Nu toți vor să se vaccineze

Nici la instituțiile publice angajații nu vor să se vaccineze. Reticența de care unii medici au dat dovadă în fața vaccinului anti-COVID se regăsește și la funcționarii publici. Mai puțin de jumătate dintre cadrele medicale din spitalele gorjene au optat pentru vaccinare.

La Prefectura Gorj mai puțin de jumătate dintre salariați nu vor să se vaccineze. Potrivit conducerii instituției, din cei 68 de salariați, doar 32 au fost trecuți pe lista pentru vaccinare. A doua etapă a campaniei de vaccinare debutează vineri. Vor fi vizate persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii esențiale. Cei care se încadrează în categoriile respective trebuie să contacteze medicul de familie sau să se înscrie pe platforma online lansată de autorități. În județul Gorj au fost vaccinate aproape 2.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS