1.6 C
Craiova
joi, 21 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Nu mai sunt locuri la ATI COVID

Nu mai sunt locuri la ATI COVID

Nu mai este disponibil niciun loc disponibil în secțiile ATI COVID din spitalele din Gorj. În unitățile medicale din Gorj sunt în total 27 de paturi la Secțiile ATI COVID.

Cel mai mare număr de paturi se află la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. La Spitalul de Urgență din Cărbunești sunt ocupate toate cele 15 paturi de la Secția ATI COVID. De asemenea, la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu sunt ocupate toate cele 12 paturi de la ATI COVID.

Incidența COVID la nivelul județului Gorj este de la începutul acestui an pe un trend ușor crescător. Gorjul se menține încă în continuare în scenariul verde.

Nu toți vor să se vaccineze

Nici la instituțiile publice angajații nu vor să se vaccineze. Reticența de care unii medici au dat dovadă în fața vaccinului anti-COVID se regăsește și la funcționarii publici. Mai puțin de jumătate dintre cadrele medicale din spitalele gorjene au optat pentru vaccinare.

La Prefectura Gorj mai puțin de jumătate dintre salariați nu vor să se vaccineze. Potrivit conducerii instituției, din cei 68 de salariați, doar 32 au fost trecuți pe lista pentru vaccinare. A doua etapă a campaniei de vaccinare debutează vineri. Vor fi vizate persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii esențiale. Cei care se încadrează în categoriile respective trebuie să contacteze medicul de familie sau să se înscrie pe platforma online lansată de autorități. În județul Gorj au fost vaccinate aproape 2.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident cu cinci victime în Mihăești

Un grav accident rutier s-a petrecut azi noapte pe...

ȘTIRI GdS

Autoritățile sunt de acord cu mutarea depozitului de gunoi...

Autoritățile din Târgu Jiu sunt de acord cu mutarea depozitului de gunoi din municipiu, care poluează olfactiv localitatea. Sunt mai multe cartiere din partea...

O asociație de proprietari din Craiova are datorii la...

O asociație de proprietari din Craiova a ajuns să datoreze furnizorului de căldură nici mai mult, nici mai puțin de 6.939.928 de lei (peste un milion de euro).

Liceul din Filiași va beneficia de investiții de două...

Liceul din Filiași va beneficia de investiții de două milioane de euro

Sărbătoare în Anul „Tudor Vladimirescu” mai mult cu proiecte...

Două proiecte majore sunt încă nefinalizate, în Gorj, în Anul „Tudor Vladimirescu”, dedicat marcării a 200 de ani de la Revoluția de la 1821. Un...

Spațiile de învățământ, reorganizate pentru înființarea de noi creșe...

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își dorește o reorganizare a spațiilor școlare la nivelul unităților de învățământ din municipiu. În perioada următoare va...

Ce au făcut angajații Prefecturii Dolj pentru a primi...

Pe perioada stării de alertă angajații Prefecturii Dolj primesc un spor de 30% din salariul de bază pentru „activitatea de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19“. Prevederea a intrat în vigoare de la data de 10 august 2020.