10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO aduce canalizarea pe 103 străzi din Craiova

CAO aduce canalizarea pe 103 străzi din Craiova

Compania de Apă Oltenia a semnat astăzi, 14 ianuarie 2021, contractul de execuţie a lucrărilor de canalizare în mai multe cartiere din Craiova. Imediat ce vremea va deveni favorabilă, lucrările vor demara în cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu, Făcăi. Peste 4.000 de locuinţe vor beneficia de aceste investiţii.

Lucrările cuprind reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în zona de vest a oraşului Craiova pe o lungime totală de 3.872 m, dar şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime totală de 58.112 m, incluzând 3.255 de racorduri şi 1.484 cămine de vizitare.

În total, 103 străzi vor beneficia de canalizare. Contractul a fost semnat în prezenţa primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a declarat că va fi prezentă pe șantier imediat ce vor demara lucrările. „Noi am demarat acest proiect cu opt ani în urmă. După cum știți au durat foarte mult formalitățile și documentațiile necesare, finanțarea fiind obținută în 2019. Am reușit, astăzi, să semnăm primul contract pentru Craiova, dar vreau să vă spun că, în paralel, din fonduri proprii, Compania de Apă Oltenia va mai introduce canalizare și pe alte străzi de la periferia orașului care nu sunt cuprinse în acest proiect. Vreau să vă asigur că voi fi prezentă în șantier și trebuie să pregătim populația pentru deranjul care va urma. Însă imediat ce vor fi finalizate lucrările, vom demara asfaltarea”, a spus edilul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS