15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest împotriva depozitului de gunoi de la Târgu Jiu

Protest împotriva depozitului de gunoi de la Târgu Jiu

Situația în care se află depozitul de gunoi de la Târgu Jiu îi nemulțumește în continuare pe reprezentanții organizațiilor de mediu și ai asociațiilor civice, precum și pe cetățenii din cartierul Slobozia.

Depozitul de gunoi este o sursă puternică de poluare, prin mirosul emanat în cartierele din împrejurimi. Cele mai afectate zone sunt Slobozia, Bârsești, Calea Severinului. Curenții de aer poartă însă gazele emanate de gunoiul în putrefacție și în alte zone din oraș.

Reprezentanții firmei care administrează depozitul ecologic de gunoi au fost amendați de mai multe ori anul acesta de către Garda de Mediu pentru mirosul emanat de deșeurile în descompunere. Au fost trasate și măsuri, însă mai durează până când lucrurile vor intra pe făgașul normal și locuitorii din cartierul Slobozia, cel mai afectat, vor reuși să respire aer curat.

Vor să protesteze

Mai multe organizații de mediu din județul Gorj au decis că nu se mai poate aștepta până când firma care administrează depozitul să ia măsurile trasate de Garda de Mediu Gorj și pun la cale un protest. Acesta este programat joi, 10 decembrie, de la ora 15,00, în fața Primăriei Târgu Jiu.

Între organizatori se află și Partidul Verde din Târgu Jiu care are reprezentanți în Consiliul Local. O altă nemulțumire a asociațiilor civice este legată și de faptul că la Târgu Jiu este adus și depozitat gunoi menajer din alte orașe ale țării, precum Alba Iulia.

Acest lucru a generat discuții aprinse în Consiliul Local Târgu Jiu. Rămâne de văzut dacă de anul viitor, autoritățile din municipiu vor mai fi de acord ca la depozitul ecologic din oraș să fie depozitate deșerui din alte zone ale țării. În plus mai trebuie realizate o serie de investiții în urma cărora ar trebui să se reducă poluarea aerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS