7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO / Romii din târg au asaltat Prefectura Dolj

VIDEO / Romii din târg au asaltat Prefectura Dolj

-

Romii din târg au asaltat Prefectura Dolj. Câteva zeci de romi care vând în Târgul Municipal Craiova, sectorul second-hand, s-au adunat astăzi în fața Prefecturii Dolj pentru a protesta față de măsurile luate de autorități în contextul pandemiei de Covid-19.

Măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus au dus și la închiderea sectorului de produse second-hand din Târgul Municipal Craiova, lucru care i-a nemulțumit pe romii de aici. Ei au cerut prefectului de Dolj redeschiderea sectorului, pentru că nu au din ce trăi.

Romii au scandat „lăsați-ne să vindem“ și „vrem să muncim“, în speranța înduplecării autorităților.

„Ni s-a închis Târgul, nu ni se mai dă voie să vindem, deși noi vindem în aer liber. Este ceva ilegal ce se face. Vrem să ni se dea voie să vindem, avem copii acasă, oameni bolnavi, nu avem ce să mâncăm, trei sferturi dintre noi sunt bătrâni, nu avem niciun ajutor și nu avem cu ce să trăim. Nu avem ajutor social, nu avem nimic, vrem doar să fim lăsați să vindem.

Vine iarna, nu avem ce mânca. Mall-ul este deschis, noi care avem doar niște celofane deasupra capului stăm închiși. Ni s-a spus ieri că se deschide târgul, azi am fost și nu ne-au lăsat să intrăm, că este închis. Noi vrem doar să vindem, atât. Nu cerem nimic altceva“, a spus una dintre protestatare, Mariana Chirițescu.

Romii din târg au asaltat Prefectura Dolj. Ce răspuns au primit de la prefectul Nicușor Roșca

Reprezentantul romilor a mes în audiență la prefectul Nicușor Roșca, de unde a ieșit cu vești care nu i-au mulțumit întru-totul pe protestatari.

„Cică este închis sectorul pentru că la noi vine multă lume și de la noi se poate lua virusul și se transmite mai departe. Prefectul intră acum în videoconferință și expune problema noastră acolo, la București, lu domnul Iohannis, la domnul prim ministru, la toată lumea. Cică să aștepăm, că aflăm decizia de la televizor“, a fost mesajul reprezentantului romilor către protestatari.

„Ce să aștepăm? Ce mâncăm acasă? Nu plecăm de aici, nu plecăm acasă. Vrem să muncim!“, au strigat în cor romii adunați în fața Prefecturii Dolj.

„Domnul prefect le-a explicat faptul că activitatea acestor obiective este suspendată prin hotărâre de guvern și Instituția Prefectului și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj nu pot emite decizii de reluare a activității. Prin urmare, domnul prefect a preluat solicitările acestora și le va transmite la Guvern“, a precizat și purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Anca Ochianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS