8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au mai eliberat două paturi la ATI COVID, prin moartea pacienților

S-au mai eliberat două paturi la ATI COVID, prin moartea pacienților

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are după săptămâni bune câteva paturi libere la ATI COVID. Luni era liber un singur pat din 12, iar marți au mai fost eliberate alte două prin decesul unor pacienți. Aceștia se aflau în stare foarte gravă. În ciuda eforturilor medicilor, bolnavii nu au mai putut fi salvați.

Acum nu mai sunt decât sub 10 locuri la Secția Boli Infecțioase și la Secția ATI COVID. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt în total 74 de locuri pentru pacienții COVID cu o formă medie a bolii. Un număr de 67 de locuri din total sunt acum ocupate. Mai sunt libere doar 7 paturi, adică foarte puțin, având în vedere numărul mare de infectări raportate în fiecare zi în județul Gorj și la nivelul municipiului Târgu Jiu.

Este vorba de zeci de cazuri în fiecare zi la nivel județean. Orașul Târgu Jiu este pe primul loc în Gorj la rata infectărilor, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Spitalul Novaci va prelua pacienții COVID

În momentul de față, mai sunt câteva locuri libere la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru suspecții COVID. Dacă suspecții COVID devin pacienți COVID în urma testelor, atunci aceștia trebuie să fie transferați în secțiile sau în spitalele destinate exclusiv persoanelor infectate cu coronavirus.

În cazul în care de săptămâna aceasta, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, nu vor mai fi locuri pentru bolnavii COVID aceștia vor fi transferați fie la Spitalele COVID din Târgu-Cărbunești și Dobrița, fie la unitatea medicală din Novaci. Aici vor putea fi primiți, de asemenea, pacienți COVID.

Speranța medicilor și a autorităților este ca numărul cazurilor grave să înceapă să scadă și să mai fie disponibile locuri la Secțiile ATI COVID. Doar aici sunt disponibile ventilatoare care îi pot ajuta să respire pe cei care vor ajunge la spital în stare gravă. În plus, mai sunt și alte tipuri de pacienți, cei non-COVID, care ar putea avea la un moment dat nevoie de spitalizare sau de ventilatoare pentru a putea respira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS