5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalSute de amenzi în Dolj pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în ultimele 24 de ore

Sute de amenzi în Dolj pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în ultimele 24 de ore

Sute de amenzi în Dolj pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 290 de forţe de ordine.

Astfel, potrivit IPJ Dolj, au fost verificate 140 de societăți comerciale şi aproximativ 200 de locaţii, precum şi peste 370 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 2.100 de persoane.

Sute de amenzi în Dolj, pentru nerespectarea măsurilor de protecție. S-a întâmplat în ultimele 24 de ore. Cu ce recomandări vin polițiștii.
Sute de amenzi în Dolj, pentru nerespectarea măsurilor de protecție. S-a întâmplat în ultimele 24 de ore. Cu ce recomandări vin polițiștii.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 26.000 de lei. Dintre acestea, 198 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, anunță polițiștii.

Sute de amenzi în Dolj pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Ce ne recomandă polițiștii

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu precum şi în mijloacele de transport, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți sa conștientizeze faptul că, sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!“, este recomandarea polițiștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS