22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSPLDP își mai ia utilaje pentru drumuri

SPLDP își mai ia utilaje pentru drumuri

SPLDP Dolj SA, Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri deținută de Consiliul Județean Dolj, își mărește parcul auto.

Societatea care se ocupă de întreținerea, repararea și deszăpezirea drumurilor județene din Dolj mai vrea să cumpere trei utilaje noi. Este vorba de două buldoexcavatoare și un autogreder, pentru care a lansat, la începutul săptămânii, procedura de achiziție publică.

Potrivit anunțului de participare la licitație, cele trei utilaje au fost estimate la valoarea de 2.310.000 lei. Ofertele sunt așteptate până la data de 23 septembrie, criteriul de atribuire a contractului de furnizare fiind „cel mai bun raport calitate-preț“. Aici, prețul ofertei va conta în procent de 70%, diferența până la 100% reprezentând termenul de livrare oferit.

„Utilajele pe care le vom achiziționa vor fi folosite la activitățile de întreținere a drumurilor județene din Dolj, pentru că avem în administrare 1.100 kilometri de rețea rutieră. De fapt, continuă acțiunea de înnoire a parcului auto al SPLDP Dolj, derulată de Consiliul Județean. Fondurile vin tot de la CJ Dolj și ne ajută să înlocuim vechile utilaje, care sunt deja depășite fizic și moral, cu altele noi“, a precizat, pentru GdS, Alin Golumbeanu, directorul general al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj SA.

13 utilaje noi au fost cumpărate în iarnă, pentru SPLDP

În decembrie 2019, SPLDP Dolj SA și-a prezentat „artileria grea” cu care urma să deszăpezească cei peste o mie de kilometri de drumuri județene din Dolj. Nu a avut ocazia să treacă prea mult la acțiune, având în vedere că iarna a fost una blândă în județ, dar achizițiile au rămas. Este vorba de 13 utilaje noi, în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane de euro, cumpărate cu bani de la CJ Dolj.

SPLDP Dolj SA își mărește parcul auto cu două buldoexcavatoare și un autogreder. Numărul utilajelor societății va ajunge, astfel, la 31.
SPLDP Dolj SA își mărește parcul auto cu două buldoexcavatoare și un autogreder. Numărul utilajelor societății va ajunge, astfel, la 31.

Societatea a fost dotată, în iarnă, cu autobasculante Mercedes pentru împrăștiat material antiderapant, prevăzute și cu lamă, cu mai multe utilaje Caterpillar, autogredere, precum și un vehicul multifuncțional Unimog. Cu cele 13 achiziții din iarnă, parcul auto al SPLDP Dolj a ajuns la un număr de 28 de utilaje. Acum, după ultima licitație, numărul va crește la 31.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS