10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBucovăţ şi Breasta, canalizare din bani europeni

Bucovăţ şi Breasta, canalizare din bani europeni

În două localităţi din Dolj, Breasta şi Bucovăţ, reţeaua de apă şi canalizare se extinde cu bani europeni. Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare a fost semnat ieri, 15 iulie.


„Compania de Apă Oltenia SA a semnat, astăzi, 15.07.2020, al treilea contract de execuție lucrări în cadrul «Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020». Este vorba despre CL 7, care prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare în localitățile doljene Breasta și Bucovăț. La semnarea contractului au fost prezenți primarii celor două comune, Marin Marcu și Marius Cristian Tuță, care au spus că vor „să vadă când se bagă sapa“,

se arată într-un comunicat CAO.

CAO extinde rețeaua de canalizare în Breasta şi Bucovăţ
CAO extinde rețeaua de canalizare în Breasta şi Bucovăţ


Contractul are o valoare de 30.125.552 lei (fără TVA). De lucrări se va ocupa asocierea ACVATOT SRL – SIRIUS PROIECTARE STUDII SRL – DRUM CONCEPT SRL. Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, precum și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 30 de luni. La aceasta se adaugă perioada de garanție de 36 de luni.

Reţea de apă şi canalizare în Bucovăţ şi Breasta


În comuna Breasta urmează să se extindă rețeaua de distribuție a apei pe o lungime de 9.141 de metri. Cea de canalizare se extinde pe o lungime de 8.983 metri şi va include 621 racorduri și 185 de cămine de vizitare, opt stații de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente.

Reţeaua de apă
Reţeaua de apă


În comuna Bucovăț se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 8.251 de metri. Totodată, vor fi racordate 624 de gospodării și vor fi montate 263 de cămine de vizitare, și se vor construi şase stații de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente.
De precizat că la acest moment ambele localităţi au o reţea de apă proprie. Cea din comuna Bucovăţ este încă în administrarea primăriei din localitate. Aceasta urmează să fie preluată de către CAO.
Acesta este cel de-al treilea contract de execuție lucrări în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020“. Cele trei firme care se ocupă de proiecte şi lucrări sunt din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS