12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFumul de pe Râului a ajuns la nasul autorităţilor

Fumul de pe Râului a ajuns la nasul autorităţilor

Fumul care emană de la incinerările de materiale provenite din dezmembrări, în zona bulevardului Râului, a ajuns la nasul autorităţilor. Cum altfel s-ar explica descinderile Gărzii de Mediu, ale poliţiei, jandarmilor şi reprezentanţilor ISU în Popoveni-1 Mai şi Coşoveni?

De mulţi ani, craiovenii care locuiesc în aceste zone se plâng de faptul că persoane de etnie ard seară de seară materiale plastice, iar fumul face aerul irespirabil. Timid, autorităţile au încercat să anihileze aceste locaţii private, unde se dezmembrează autovehicule şi se incinerează diverse materiale pentru obţinerea componentelor metalice. În ultima perioadă, persoanele care se ocupă cu astfel de practici nu mai aveau nici o reţinere.

Dezmembrări
Resturile de la dezmembrări sunt aruncate în canalul colector (Foto: Lucian Anghel)

Dezmembrau autovehicule în mijlocul străzii, ardeau materialele rezultate în plină zi în imediata vecinătate a caselor sau blocurilor. În ciuda sesizărilor făcute de craioveni, autorităţile au tot închis ochii.
Prin urmare, săptămâna trecută, prefectul judeţului Dolj a dat ordin de verificare a două zone din oraş, Popoveni şi Coşoveni. Controlul a fost făcut „în baza Ordinului emis de Instituţia Prefectului judeţului Dolj, privind verificarea respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi a normelor de protecţia mediului din municipiul Craiova“, se arată într-un comunicat la Gărzii de Mediu Dolj.

Comisarii au găsit focurile aprinse

Controalele au fost făcute pe parcursul a două zile, inclusiv seara târziu, aproape de miezul nopţii. Şase persoane au fost găsite în timp ce dezmembrau maşini sau ardeau componentele rezultate în propriile curţi. Totul era făcut ilegal.


„În cartierul 1 Mai – Popoveni şi în comuna Coşoveni, în data de 23.06.2020, între orele 8.00-11.00, şi în data de 25.06.2020, între orele 18.00-22.00, reprezentanţii CJ Dolj, ai Gărzii Naţionale de Mediu, sprijiniţi de efective din cadrul IPJ Dolj, IJJ Dolj, ISU Dolj şi Poliţia Locală Craiova, au verificat mai multe amplasamente în care se desfăşurau activităţi de dezmembrări auto şi colectări deşeuri din materiale feroase.
Au fost indentificate şase persoane fizice care desfăşurau activităţi de dezmembrări auto, incinerări de materiale pentru a obţine componenta metalică şi colectări deşeuri feroase, fără a deţine acte de reglementare“,

se arată într-un comunicat la Gărzii de Mediu Dolj.

Amenzi şi oprirea activităţii

Fum degajat de la arderile de materiale plastice rezultate din dezmembrări
Fum degajat de la arderile de materiale plastice rezultate din dezmembrări

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 19.000 de lei şi au sistat aceste activităţi ilegale.


„Faţă de aceste contravenţii la legislaţia de mediu, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 19.000 lei şi au dispus ca măsură corectivă, de la data controlului, încetarea acestor activităţi până la obţinerea autorizaţiilor de mediu“, se mai spune în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS