8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins de Gardă când dezmembra două autobuze

Prins de Gardă când dezmembra două autobuze

Este cunoscut faptul că o anumită zonă din Craiova este „patria” dezmebrărilor ilegale. Ne referim aici la unele dintre imobilele de pe bulevardul Râului şi străzile adiacente.

În ciuda sesizărilor făcute de cetăţeni şi a unor acţiuni întreprinse de autorităţi şi forţele de ordine, aici sunt mereu dezmembrate autovehicule. Scopul, oţinerea de fier şi alte materiale neferoase. Multe componente, rezultate în urma acestor dezmembrări sunt ulterior arse. Din această cauză, în cartier, aerul este aproape zilnic poluat.

„Se constată că în zona străzii Râului, arderile în scopul obținerii părților metalice din diferite materiale, precum şi dezmembrările de vehicule în acest scop nu au fost eradicate, drept pentru care situaţia a fost prezentată conducerii Primăriei Craiova pentru a soluționa aceste aspecte care conduc la prejudicii de mediu şi la alterarea calității aerului”,

se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dolj.

Cu doar câţiva ani în urmă dezmembrările se făceau în plină stradă
Cu doar câţiva ani în urmă dezmembrările se făceau în plină stradă/foto:arhiva GdS.

Autobuz dezmembrat în stradă

Zilele trecute, Garda de Mediu a fost sesizată că pe strada Dr. Constantin Severneanu, persoane de etnie romă dezmembrează pe domeniul public un autobuz. Ajunşi la faţa locului comisarii gărzii însoţiţi de poliţie au constatat că este vorba de dezmembrarea a două autobuze.

Materiale rezultate din dezmembrarea autobuzului
Materiale rezultate din dezmembrarea autobuzului

„În data de 26.05.2020, la ora 18.44, un cetăţean din cartierul 1Mai din municipiul Craiova a sesizat pe numărul de whatsapp al comisarului şef că pe strada Dr. C-tin Severeanu se dezmembrează un autobuz.​
A doua zi a fost organizată o acțiune împreuna cu reprezentanți ai Secției 2 Poliţie Craiova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj şi ai Primăriei Municipiului Craiova.
La fața locului s-a constatat că se dezmembrau două autobuze. Unul se afla pe domeniul public şi cel de al doilea în curtea unui imobil, fiind dezmembrat în proporţie de 80% cu ajutorul unei instalaţii improvizată de tăiere, folosind două butelii tip GPL.
Proprietarul a dobândit cele două autobuze prin cumpărare”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Garzii de Mediu Dolj.

Amendat de Gardă cu 17.000 de lei

Aşa-zisul proprietar al celor două autobuze s-a ales cu o amendă în valoare de 17.000 de lei.

Dezmembrările sunt în zona bulevardului Râului o obişnuinţă
Dezmembrările sunt în zona bulevardului Râului o obişnuinţă/foto:arhiva GdS

„Pentru gravele abateri faţp de legislația de mediu, persoana respectiva a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 17.000 lei. În plus au fost impuse trei măsuri corective, fiind interzisă dezmembrarea autovehiculelor fără a deţine autorizație de mediu şi spații special amenajate pentru această activitate.
Cercetările continuă pentru a se stabili dacă vânzarea- cumpărarea celor doua autobuze s-a facut cu respectarea legislației”,

spun reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS