12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAjutoarele pentru vârstnici, împărţite din portbagajul maşinii de angajaţii primăriei

Ajutoarele pentru vârstnici, împărţite din portbagajul maşinii de angajaţii primăriei

În Craiova, ajutoarele pentru persoanele cu vârste peste 65 de ani se dau în stradă, direct din portbagajul maşinii angajaţilor de la Asistenţă Socială. Vârstnicii au fost chemaţi în faţa blocului în care îşi are sediul asociaţia de proprietari, ca să-şi primească pachetele cu alimente. De înştiinţarea lor s-au ocupat angajaţii de la asociaţiile de proprietari.

Este cunoscut faptul că prin Ordonanţa 2/2020 administraţiile locale sunt obligate să asigure sprijin persoanelor cu vârste peste 65 de ani,https://www.gds.ro/Local/2020-03-23/primaria-vine-in-sprijinul-craiovenilor-de-peste-65-de-ani/ fără susţinători. Primăria Craiova a decis să pună la dispoziţia acestor persoane un număr de telefon la care vârstnicii aflaţi în nevoie să solicite sprijin. În al doilea rând, a hotărât să acorde şi un pachet cu alimente, ca în acest fel să se restrângă expunerea vârstnicilor în afara locuinţei.

Zis şi făcut. După ce persoanele în cauză au fost identificate, după ce s-au făcut liste şi s-a aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, alimentele au început să fie împărţite în aceste zile. De distribuire se ocupă Direcţia de Asistenţă Socială Craiova. Aceasta a mai împărţit cu o lună în urmă şi pachete cu alimente pentru beneficiarii programului „Solidaritatea“. Distribuirea s-a făcut şi cu ajutorul voluntarilor, mergându-se la uşa fiecărui beneficiar.

Beneficiarii stau la taclare, aşteptând să primească alimentele de la primărie

Vârstnicii, chemaţi la uşa asociaţiei să primească alimentele de la primărie

Din această săptămână a venit şi rândul persoanelor cu vârste peste 65 de ani. Angajaţii Direcţiei au sunat asociaţiile şi le-au cerut să-i înştiinţeze pe proprietari să-i aştepte la primele ore ale dimineţii la uşa asociaţiei. Cel puţin aşa s-a întâmplat în cazul vârstnicilor din Asociaţia de proprietari 15-1 Mai Stadion.

„Nu noi ne ocupăm de împărţirea pachetelor. Pe noi ne-a sunat primăria să-i anunţăm pe beneficiari. Iniţial, au anunţat o altă zi, după care au stabilit pentru joi. Asociaţia i-a înştiinţat pe locatari aşa cum a spus primăria“, a spus administratorul Asociaţiei de proprietari 15-1 Mai Stadion, Marin Bălan.

Alimente pentru persoanede în vârstă de peste 65 dat în stradă

Într-adevăr, joi, în jurul orei 9.00, beneficiarii au început să apară. Din portbagajul unei maşini, două angajate ale primăriei au început să le împartă plasele cu alimente. Oamenii s-au aşezat la rând fără să mai ţină seama de distanţă.

„Ne-au spus de la asociaţie să fim prezenţi aici pentru pachete. Aşa au găsit ei de cuviinţă. Dacă sunt alimente, sunt bune“, a spus un domn cu părul alb.


Bine că măcar vârstnicii purtau măşti, iar unii şi mănuşi. Vorbeau între ei, aşteptând să primească pungile. „Mai durează?“, a întrebat o femeie, văzând că angajatele primărie intră într-un bloc. „Merg să ducă pachetul unei persoane care nu se poate deplasa“, a răspuns administratorul asociaţiei. Cei care primiseră alimentele dispăreau încet printre blocuri, în timp ce alţii le luau locul.

„Nu aşa trebuie să procedeze“

În plasele albe cu însemnele Primăriei Craiova, beneficiarii au primit 2 kg făină, 2 kg mălai, 2 kg orez, 1 kg zahăr, 2 litri ulei şi o pungă de paste făinoase.

Ajutoare pentru vârstnici

Dându-şi seama că au gafat, angajatele Direcţiei şi-au sunat superiorii. Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a încercat să se lămurească cum stau lucrurile. După ce a văzut fotografiile făcute de redactorii GdS, a conchis vădit supărat de situaţie:

„Nu aşa trebuie să procedeze. Îşi bat joc de toată munca noastră. Va discuta conducerea Direcţiei cu aceste angajate. Puteau să ne anunţe şi le trimiteam voluntari, aşa cum am făcut în toate cazurile de până acum. Au compromis munca noastră, am făcut programul de distribuire a alimentelor ca la carte şi acum ce fac?!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS