11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiața Zahana din Slatina, închisă de Protecția Consumatorilor luni, a fost redeschisă astăzi

Piața Zahana din Slatina, închisă de Protecția Consumatorilor luni, a fost redeschisă astăzi

Cea mai mare piață din municipiul Slatina a fost închisă de comisarii ANPC din cauza mai multor nereguli descoperite. Administratorii pieței s-au conformat și au redeschis-o la o zi după control.

O amplă acțiune de control desfășurată luni, 27 aprilie 2020 de echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor SV Oltenia, sub coordonarea Preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi şi a Directorului General, Paul Anghel, a vizat câteva dintre cele mai importante piețe din Oltenia, piața Zahana din Slatina fiind închisă temporar, administratorii având de plată și o amendă de 10.000 lei.

„Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus deja primele măsuri, urmând să continue, în zilele care vin, controalele şi în alte pieţe şi puncte comerciale din zonă.

Astfel, în urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei din Slatina, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta,nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi).

ANPC va continua campania de verificări

ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, se arată într-un comunicat al ANPC.


La doar o zi după control, piața a fost redeschisă, administratorul Mariana Vișan precizând că a fost vorba de câteva aspecte de corectat, printre care amenajarea de intrări și ieșiri separate și permiterea acesului în piață astfel încât să se respecte distanțarea socială. În acest scop, opt angajați ai pieței au grijă ca oamenii să respecte distanța de cel puțin 2 metri.
„Piața s-a deschis astăzi la 11,00. Comercianții nu au fost nevoiți să-și ridice marfa, am remediat. Se intră din parcarea mare și din Aleea Macului și se iese pe la sectorul unde se comercializează cartofii, pentru că una dintre solicitări a fost să avem intrări separate de ieșiri“, a precizat Vișan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS