18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljE oficial! A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova

E oficial! A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova

A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice destinate transportului public în comun din Craiova. Primarul Mihail Genoiu a anunțat în urmă cu puțin timp, într-o conferință de presă desfășurată online, cine va produce cele 16 autobuze electrice destinate Craiovei.

Potrivit edilului, licitația a fost câștigată de firma poloneză Solaris Bus & Coach, care a obținut contractul de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA), în dauna turcilor de la Bozankaya Otomotiv. Contractul va fi semnat chiar astăzi, a anunțat Mihail Genoiu.

Contractul presupune livrarea a 16 autobuze electrice și instalarea a 16 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru acestea, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții de pe traseele de autobuz.

Autobuzele electrice trebuie să aibă o lungime de minim 17,5 metri și maxim 18,75 metri, o capacitate de minim 100 călători, o viteză maximă de 70 km/h, trebuie să fie dotate cu sistem încălzire și de răcire cu aer condiționat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călători, sistem supraveghere video cu minim 7 camere, prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.

A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova. Cum vor fi livrate cele 16 autobuze electrice

Conform caietului de sarcini asumat de producător, în primele 9 luni de la semnarea contractului se va livra un prototip care va îndeplini toate condițiile impuse prin acest document. Restul autobuzelor vor fi livrate într-un interval de 6 luni, începând cu a zecea lună de la semnarea contractului, după cum urmează:

  • în luna a 10-a de la semnarea contractului – 4 bucăți
  • în luna a 11-a de la semnarea contractului – 3 bucăți
  • în luna a 12-a de la semnarea contractului – 3 bucăți
  • în luna a 13-a de la semnarea contractului – 2 bucăți
  • în luna a 14-a de la semnarea contractului – 2 bucăți
  • în luna a 15-a de la semnarea contractului – 1 bucată.

Mijloacele de transport achiziționate vor fi folosite pe următoarele trasee: traseul 1: Gară – Olteț – Spitalul Județean de Urgență – Romanești și Retur, cu o lungime de 11,4 Km și un număr de 21 stații de îmbarcare – debarcare călători; traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și Retur, cu o lungime de 19,7 km și un nr. de 32 de stații îmbarcare – debarcare călători; traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și Retur, cu o lungime de 24,6 Km și un nr. de 42 de stații de îmbarcare – debarcare călători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS