18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj E oficial! A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova

E oficial! A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova

A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice destinate transportului public în comun din Craiova. Primarul Mihail Genoiu a anunțat în urmă cu puțin timp, într-o conferință de presă desfășurată online, cine va produce cele 16 autobuze electrice destinate Craiovei.

Potrivit edilului, licitația a fost câștigată de firma poloneză Solaris Bus & Coach, care a obținut contractul de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA), în dauna turcilor de la Bozankaya Otomotiv. Contractul va fi semnat chiar astăzi, a anunțat Mihail Genoiu.

Contractul presupune livrarea a 16 autobuze electrice și instalarea a 16 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru acestea, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții de pe traseele de autobuz.

Autobuzele electrice trebuie să aibă o lungime de minim 17,5 metri și maxim 18,75 metri, o capacitate de minim 100 călători, o viteză maximă de 70 km/h, trebuie să fie dotate cu sistem încălzire și de răcire cu aer condiționat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călători, sistem supraveghere video cu minim 7 camere, prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.

A fost stabilit furnizorul autobuzelor electrice pentru Craiova. Cum vor fi livrate cele 16 autobuze electrice

Conform caietului de sarcini asumat de producător, în primele 9 luni de la semnarea contractului se va livra un prototip care va îndeplini toate condițiile impuse prin acest document. Restul autobuzelor vor fi livrate într-un interval de 6 luni, începând cu a zecea lună de la semnarea contractului, după cum urmează:

  • în luna a 10-a de la semnarea contractului – 4 bucăți
  • în luna a 11-a de la semnarea contractului – 3 bucăți
  • în luna a 12-a de la semnarea contractului – 3 bucăți
  • în luna a 13-a de la semnarea contractului – 2 bucăți
  • în luna a 14-a de la semnarea contractului – 2 bucăți
  • în luna a 15-a de la semnarea contractului – 1 bucată.

Mijloacele de transport achiziționate vor fi folosite pe următoarele trasee: traseul 1: Gară – Olteț – Spitalul Județean de Urgență – Romanești și Retur, cu o lungime de 11,4 Km și un număr de 21 stații de îmbarcare – debarcare călători; traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și Retur, cu o lungime de 19,7 km și un nr. de 32 de stații îmbarcare – debarcare călători; traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și Retur, cu o lungime de 24,6 Km și un nr. de 42 de stații de îmbarcare – debarcare călători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

ȘTIRI GdS

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

Energia electrică din Oltenia, preluată de australieni?

Mai multe companii intrnaționale se luptă pentru preluarea activelor din românia ale grupului CEZ. Printre competitori se află și un consorțiu românesc de...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti şi jandarmi.

O piață de un milion de lei, transformată în...

O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și...

UEFA a stabilit posibilii adversari ai Științei din turul...

UEFA a stabilit astăzi subgrupele pentru tragerea la sorți de mâine a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova este cap...

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...