22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimii bugetari care intră în șomaj tehnic. Decizia aparține unui primar PSD de municipiu: Nu-și mai justifică salariile

Primii bugetari care intră în șomaj tehnic. Decizia aparține unui primar PSD de municipiu: Nu-și mai justifică salariile

-

Primii bugetari care intră în șomaj tehnic sunt de la Primăria Drobeta Turnu Severin. Primarul PSD al municipiului de la Dunăre, Marius Screciu, a decis ca 150 de angajați ai primăriei să fie trimiși acasă, pentru că ”nu mai au obiectul muncii”, informează Jurnal Mehedinți.

Potrivit edilului, angajații trimiși în șomaj tehnic nu-și mai justifică munca și salariile, unele instituții din subordinea municipalității fiind închise.

”În acest moment avem o listă cu 150 de angajați care vor intra în șomaj tehnic. Este normal, sunt oameni care acum nu își mai justifică salariile, nu își mai justifică activitatea. În acest moment, Centrul Cultural este închis, Direcția de patrimoniu istoric, stadionul, sala polivalentă, creșele sunt instituții, direcții care nu mai lucrează, nu mai au obiectul muncii și e normal să luăm o asemenea decizie.

Pe de altă parte, ne și ajută puțin această decizie. Avem astfel posibilitatea ca în perioada următoare banii economisiți să-i folosim în această situație a pandemiei de coronavirus”, a spus primarul Marius Screciu.

Primii bugetari care intră în șomaj tehnic. ”Trebuie să găsim soluții și în interiorul primăriei, nu să stăm cu mâna întinsă către guvern”

Edilul a adăugat că sunt și instituții care trebuie să funcționeze la primărie, cum ar fi Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială, adică „cei care sunt în prima linie”.

”Cu siguranță încasările primăriei vor scădea, pentru că mulți angajați din municipiu au intrat în șomaj tehnic, plata taxelor și impozitelor s-a amânat. Ne vor scădea veniturile și atunci trebuie să găsim soluții și în interiorul primăriei, nu să stăm cu mâna întinsă către guvern. Este o presiune enormă pe buget în aceste momente, ne-au scăzut veniturile și nu mai putem să funcționăm cu același număr de oameni”, a mai spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS