11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul ia 400 milioane de euro de la Banca Mondială pentru combaterea COVID-19

Guvernul ia 400 milioane de euro de la Banca Mondială pentru combaterea COVID-19

Guvernul României a accesat linia de asistență financiară preaprobată în valoare de 400 milioane de euro acordată de Banca Mondială. Banii vor contribui la prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, anunță oficialii Băncii Mondiale.

„Această finanțare sprijină o serie de intervenții menite să ducă la consolidarea serviciilor de intervenție și a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public și privat, precum și la protejarea vieții cetățenilor și a calității traiului în general”, se arată în comunicat.

Tatiana Proskuryakova, Directorul de Țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria spune că „Ȋn funcţie de evoluţia situaţiei, vom continua să sprijinim România pentru a putea depăși această criză”.

Asistență financiară preaprobată, negociată în 2018

Fondurile alocate sunt o asistență financiară preaprobată, pe care Guvernul României a negociat-o cu Banca Mondială în luna iunie 2018. Obiectivul acestui program este acela de a consolida cadrul instituțional și juridic din România pentru a putea gestiona eficient impactul fizic, social și fiscal în caz de situație medicală de urgență, în cazul unui dezastru natural sau al schimbărilor climatice. Facilitatea acordă Guvernului posibilitatea de a accesa finanțare în termen de 48 de ore, pentru a putea reacționa în timp util în fața unui dezastru natural sau a unei urgențe de natură medicală.

În același timp, Biroul Băncii Mondiale din România își propune să direcționeze o parte din fondurile existente în vederea finanțării achiziției unor echipamente necesare în contextul crizei actuale. Se au în vedere și domeniile afectate de criză dincolo de sectorul sănătății. Este luată în calcul și furnizarea de asistenţă tehnică pentru diminuarea impactului economic pe care îl va avea o posibila criză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS