14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria şi voluntarii au făcut cumpărături pentru craiovenii vulnerabili

Primăria şi voluntarii au făcut cumpărături pentru craiovenii vulnerabili

500 de craioveni, persoane de peste 65 de ani aflate în imposibilitatea de-a se deplasa au sunat la primărie pentru ajutor, doar 27 au avut nevoie să li se cumpere alimente sau medicamente.

Voluntari

Începând de azi, primăria a dat curs doleanţelor persoanelor vulnerebile, cu precădere persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Astfel, respectând Ordonanțele Militare 2 și 3, peste 100 de voluntari din cadrul organizațiilor studențești ai Universității din Craiova și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia, alături de 30 de angajați ai Direcției de Asistență Socială au făcut cumpărături pentru vârstnici.

Asta, după ce au preluat în prealabil apelurile telefonice şi au întocmit listele de necesităţi. Ulterior produsele, cele mai multe din ele alimente au fost livrate la domiciliu solicitanţilor. Solicitările au fost transmise voluntarilor care își desfășură activitatea sub permanenta coordonare a structurilor de asistență socială de la nivelul Primăriei Craiova Aceştia au contactat solicitanţi şi le-au explicat procedura livrării.

 Cumpărăturile au fost puse într-o pungă de plastic de unică folosință la poarta/ușa beneficiarului, împreună cu bonul/bonurile fiscale aferente, păstrându-se distanța minimă de 2 metri.

Vârstnicii au lăsat suma de bani într-un pliculeț în fața ușii și au prelua punga de cumparături livrată. De luni și până joi, 26 martie, au fost înregistrate peste 500 apeluri telefonice, dintre care 27 au fost solicitări de intervenție la domiciliul pentru a fi cumpărate alimente și medicamente de strictă necesitate.

Alimente

Restul apelurilor au fost din partea persoanelor care au soliciat consiliere sau înscrierea pe liste pentru a beneficia de pachetul cu alimente ce se va acorda conform hotărârii, adaopată în Ședința de Consiliu din data de 26.03.2020.

Cum trebuie să procedeze craiovenii

Voluntar

Primăria Craiova reaminteşte că:

“Pentru a veni în sprijinul celor care nu se pot deplasa în această perioadă, Primăria Municipiului Craiova a deschis o nouă linie telefonică valabilă de astăzi: 0351/ 432892.

Astfel, prin intermeediul telefoanelor 0351/432892, 0351/171.892 și 0251/984, puse la dispoziție în special persoanelor de peste 65 de ani, singure, vor fi preluate solicitările celor care nu se pot deplasa și solicită sprijin pentru a li se face cumpărăturile de alimente și medicamente. Apelurile acestora vor fi preluate de angajații Direcției Generale de Asistență Socială, care, alături de voluntari, vor fi rezolvate cu prioritate.

De asemenea solicitările vor fi preluare și prin inetrmediul platformei on-line – www.ajutorcoronavirus.ro sau la adresa de e mail [email protected]. Persoanele care au nevoie de ajutor pot suna în intervalul orar 08.00 – 22.00, de Luni până Duminică, la numerele de telefon: 0351/171892, 0351/432892, 0251.984 și vor da următoarele detalii: nume și prenume, adresa și numar de telefon, în ce categorie de vulnerabilitate se încadrează și de ce alimente de bază/medicamente au nevoie “,

se arată într-un comunicat al primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS