9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza până pe 5 aprilie în Oltenia

Prognoza până pe 5 aprilie în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea se încălzeşte din 26 martie, iar probabilitatea de precipitaţii va rămâne ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni (23 martie – 5 aprilie).

În Oltenia

Temperaturile maxime, în medie, vor fi scăzute la începutul intervalului, când se vor înregistra 1 – 2 grade Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 0 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Ulterior, regimul termic va fi în creştere de la o zi la alta, fapt ce va determina, între 29 martie şi 5 aprilie, medii ale maximelor termice de 14 – 16 grade şi ale valorilor minime de 3 – 5 grade, vremea devenind caldă.

Precipitaţii vor apărea pe aproape întreg parcursul intervalului de două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse în intervalul 23 – 25 martie.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în primele nopţi, când se vor înregistra temperaturi maxime între -6 şi -4 grade şi minime de la -11 la -10 grade, în medie. Ulterior, regimul termic va fi în creştere treptată, iar între 27 martie şi 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4 – 6 grade, iar a minimelor nocturne de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată în intervalul 23 – 25 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi prezente la nivel izolat, mai puţin în zilele de 28 martie şi 2 – 3 aprilie, când se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi local mai importante cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS