24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe schimbă mesele din Piața Centrală

Se schimbă mesele din Piața Centrală

Mesele din Piața Centrală a Craiovei vor fi schimbate cu altele din PVC (policlorură de vinil) extrudat de culoare verde.

Decizia aparține societății deținute de primărie care administrează piețele și târgurile din municipiu, pentru a asigura „un climat favorabil atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători“, după cum se specifică în anunțul de participare la licitație.

Procedura de achiziție cu livrare a 710 mese de culoare verde din PVC extrudat de înaltă densitate a fost lansată de Piețe și Târguri SRL săptămâna trecută și are ca termen de primire a ofertelor data de 18 martie.

Potrivit caietului de sarcini, mesele trebuie să aibă o lungime și o lățime de un metru, iar înălțimea să fie de 85 de centimetri. De asemenea, suprafața exterioară a meselor ar trebui să fie netedă și lucioasă. PVC-ul e obligatoriu să fie rezistent la acțiunea factorilor exteriori (raze ultraviolete, variații ale temperaturilor, precipitații) și să corespundă unor anumite cerințe de protecție a utilizatorilor în perioada de exploatare. Adică, să poată să susțină o greutate de minim 150 de kilograme pe blatul superior (unde se expune si de unde se comercializează marfa) și tot atât pe blatul inferior (compartimentul de depozitare a mărfii).

Culoarea aleasă pentru mese (verde) trebuie să fie uniformă, impregnată adânc în material „pentru a rezista pe întreaga perioadă de utilizare a produsului“. În fine, compartimentul de depozitarea a mărfii trebuie să fie prevăzut cu lacăt.

Mesele noi din Piața Centrală, o cheltuială estimativă de 418.900 de lei

Mesele din Piaţa Centrală a Craiovei vor fi schimbate cu altele din PVC
Mesele din Piaţa Centrală a Craiovei vor fi schimbate cu altele din PVC

La capitolul rezistență în timp, Piețele au solicitat furnizorului o garanție a produsului de doi ani și o durată de viață de 10 ani. Forma și culoarea meselor trebuie să fie garantată pe toată durata de funcționare a lor. Pentru achiziționarea celor 710 mese, Piețe și Târguri SRL este dispusă să plătească maxim 418.900 de lei, valoarea estimată a contractului.

Pe lângă licitația privind schimbarea meselor din Piața Centrală, societatea a mai lansat, vinerea trecută, alte două achiziții. Acestea privesc modernizarea pieței din Brazda lui Novac și a celei de la Ciupercă, deocamdată fiind vorba de studii de fezabilitate.

Pentru SF-ul privind modernizarea pieței din Brazdă au fost prevăzuți 20.000 de lei (fără TVA), SF-ul pieței de la Ciupercă fiind estimat la 15.000 de lei (fără TVA). Oferta cu prețul cel mai mic va fi cea câștigătoare. Termenul de depunere a ofertelor este relativ scurt, 13 martie, respectiv 12 martie.

Pentru piața din cartierul Brazda lui Novac, soluția propusă de societate este realizarea unei construcţii din structuri metalice acoperită cu panouri isopan fără închidere perimetrală, cu iluminare naturală indirectă. În schimb, pentru piața de la Ciupercă soluția propusă diferă puțin. Aici se dorește tot o construcție din structuri metalice acoperită cu panouri isopan, dar cu închidere perimetrală realizată din rulouri din aluminiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS