15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCazul crimelor de la Caracal: Familia Măceșanu a cerut oficial strămutarea procesului de la Tribunalul Olt

Cazul crimelor de la Caracal: Familia Măceșanu a cerut oficial strămutarea procesului de la Tribunalul Olt

Părinții Alexandrei Măceșanu, fata sechestrată de Gheorghe Dincă în 24 iulie 2019 și, conform mărturiei acestuia, omorâtă o zi mai târziu, au depus prin intermediul avocatului o cerere oficială de strămutare a dosarului care a fost transmis de procurorii DIICOT către Tribunalul Olt.

Dosarul celor două crime de la Caracal comise, spun procurorii DIICOT, de Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani, din Caracal, a ajuns la Tribunalul Olt după încheierea cercetărilor. În termen de 35 zile părțile pot depune excepții la dosar, urmând să se stabilească dacă dosarul trece în faza de judecată pe fond sau se întoarce la organele de cercetare penală.

Tudorița și Ioan Măceșanu, părinții Alexandrei s-au prezentat împreună cu avocatul la Tribunalul Olt pentru a depune două cereri

Joi, 23 ianuarie 2020, Tudorița și Ioan Măceșanu, părinții Alexandrei, fata din Dobrosloveni, județul Olt, răpită de Gheorghe Dincă, s-au prezentat împreună cu avocatul la Tribunalul Olt pentru a depune două cereri. Una vizează strămutarea dosarului către o instanță dintr-un alt județ, iar cea de-a doua, mai multe excepții pentru care, spune avocatul familiei, dosarul trebuie retrimis procurorilor pentru competarea cercetării penale.

„În primul rând am solicitat strămutarea acestrei cauze pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat în imparțialitatea privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească. Este de notorietate și știm cu toții nivelul la care s-a conclucrat în acest județ în care comisarul Alexe (n.r. – la data procducerii faptelor Nicolae Alexe era adjunctul comandantului IPJ Olt și cel care a coordonat căutările Alexandrei după apelul fetei la 112), fiind prieten cu lumea interlopă, ar putea să implice cumva judecătorii și să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparțialitatea lor“, a declarat avocatul Aurel Moldovan, acesta susținând că inclusiv Gheorghe Dincă ar putea influența soarta dosarului.

„Există suspiciuni și în acest sens, având în vedere că la Hotelul Romula, după cum bine știți, se făceau multe petreceri între procurori, judecători, interlopi, și s-ar putea ca și Dincă să aibă legături, întrucât în data de 25 iulie Dincă a trecut destul de des pe la Hotelul Romula, unde a stat cel puțin o jumătate de oră“, a declarat Moldovan.

Părinţii Alexandrei crede că fata lor este în viaţă

Părinții Alexandrei au vorbit, la rândul lor, din nou despre convingerea că Alexandra este în viață și că ar fi fost predată unei rețele de trafic de persoane, anchetatorii nefăcând căutări pentru a o găsi în viață.

„Noi ne așteptăm să se facă dreptate, să se afle adevărul. Ne dorim să fie mutat (n.r. – dosarul). Nu mai avem încredere în nimeni, având în vedere prin câte a trecut copilul nostru și de câte ori putea fi salvat. Cum să mai ai încredere în polițiștii care sunt puși să ne salveze, de-asta sunt plătiți, să ne salveze?!“, a spus Tudorița Măpceșanu.

Tatăl tinerei despre care Dincă spune că a omorât-o a susținut punctul de vedere al soției sale conform căruia fata a fost dusă peste hotare.

„Cred tot la fel. Nu ne-am mai rămas decât Dumnezeu, să ne rugăm și într-o zi o așteptăm acasă. Deja a trecut prea mult timp de când nu este, ne este foarte greu“, a spus și bărbatul, cei doi făcând apel la judecători să fie corecți menționând că pentru procurorii care nu au putut să o găsească în timp util, având în vedere apelul disperat al fetei la 112, nu mai au alte mesaje. „Nu au făcut nimic pentru a ne găsi copilul, tot timpul au considerat-o moartă, nu au făcut absolut nimic să o caute vie, ei au căutat-o de la bun început moartă. Păcat, că și dumnealui (n.r. – rocurorul Cristian Popescu, procurorul de caz în dosarul de lipsire de libertate) are copii“, au mai spus părinții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS