22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo vrea să renunţe la abonaţii răzleţi

Termo vrea să renunţe la abonaţii răzleţi

Furnizorul de căldură al oraşului, SC Termo Craiova SRL, face o inventariere a blocurilor debranşate de la sistemul centralizat de încălzire. Scopul este acela de a găsi o rezolvare pentru blocurile care au foarte puţini consumatori abonaţi. Termoficarea s-a trezit în situaţia în care în unele blocuri mai există un singur consumator sau doi-trei.


Facem această inventariere fiindcă se impune. Ne-am trezit că avem blocuri cu un singur consumator şi acela doar pe căldură, că pentru apă şi-a pus boiler. Vă dau un exemplu: blocul O1, în Vasile Conta, unde avem un singur consumator, care ia de la noi doar căldură. Eu duc agent termic pe 250 m până la acest capăt de reţea. Deci consumul este mai mare decât câştigul. Este ineficient.

La fel se întâmplă în blocul O5, unde mai sunt doi consumatori, în blocul O6, cu trei consumatori. Eu ţin în funcţiune un PT doar pentru câţiva abonaţi. Vrem să depistăm toate situaţiile similare din oraş. Pe mine nu mă interesează cine şi cum s-a debranşat. În astfel de situaţii, mai bine îi ajută primăria să-şi pună o centrală de apartament şi, cu siguranţă, cheltuielile sunt mai mici decât să duc agent termic până la aceste blocuri, a declarat, pentru GdS, Gheorghe Nedelescu, director SC Termo Craiova SRL.

Pierderi pe reţele – 29%

Gheorghe Nedelescu a menţionat că, în urma unor calcule, s-a ajuns la concluzia că pierderile pe reţele sunt mai mari de 19%, pierderi pe care la acest moment le suportă primăria Craiova.

Totodată, facem o analiză cu privire la diferenţa dintre energia termica cumpărată din sistemul de transport şi totalul energiei termice vândute consumatorilor. Această diferenţă reprezintă pierderi în sistemul de distribuţie. În procente, pierderile sunt de 29%, din câte rezultă din bilanţuri. Nouă ne plăteşte primăria doar 19%. Prin urmare, voi cere Consiliului Local actualizarea acestui procent,

a mai spus Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS