Acasă Local Gorj Sute de funcționari publici s-au înscris să doneze sânge

Sute de funcționari publici s-au înscris să doneze sânge

-

Sute de funcționari publici din județ vor participa la campania de donare de sânge. Aceasta este inițiată de Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu. Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a transmis, la începutul acestei săptămâni, o adresă la serviciile deconcentrate și la primării pentru a-i mobiliza pe funcționarii publici să meargă să doneze sânge.

Până în prezent, 380 de persoane au fost înscrise într-un tabel. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj, a declarat că sunt funcționari de la diferite instituții din județ. Graficul va fi transmis Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu pentru ca persoanele înscrise în tabel să poată să fie programate în vederea donării de sânge.

Au răspuns la apel

Județul Gorj se confruntă cu o criză de donatori de sânge. Sunt tot mai puține persoane care merg să doneze, deși beneficiază de bonuri de masă și de o zi liberă de la serviciu. Rezervele de sânge ale Centrului, indiferent de grupă, sunt esențiale pentru salvarea vieții pacienților din județ sau din alte zone.

„Este foarte bine că funcționarii din multe instituții au răspuns apelului transmis de către prefect. Au răspuns acestei solicitări salariați din toată administrația publică locală, fie că este vorba de serviciile publice deconcentrate, fie că este vorba de primării. Este un gest care trebuie apreciat și urmat de cât mai multă lume. Noi vom trimite graficul la Centrul de Transfuzie Sanguină, să facă toate programările necesare pentru ca lumea să poată veni să doneze sânge. Sper ca înscrierile să continue și să poată fi ajutați cei la nevoie“, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS