11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia


Meteorologii au anunţat că în următoarelor două săptămâni, 4 – 17 noiembrie, în Oltenia, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în special în această săptămână. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia

Valorile de temperatură, deşi cu unele variaţii de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Maximele diurne se vor încadra între 16 şi 21 de grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 şi 12 grade, în medie. Vremea se răceşte după 14 noiembrie, dar valorile termice vor rămâne în general uşor peste mediile multianuale. Ploi, temporar mai însemnate cantitativ, vor apărea pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

La munte

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea. Excepţie fac crestele cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ. Ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 şi 13 grade, iar noaptea între un grad şi 7 grade. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor. Cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS