22.6 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cum ar putea plăti doljenii o taxă mai mică pentru serviciul de salubrizare

Cum ar putea plăti doljenii o taxă mai mică pentru serviciul de salubrizare

Doljenii ar putea plăti, de anul viitor, o taxă mai mică pentru serviciul de salubrizare.

În Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECODOLJ, care a avut loc luni după-amiază, au fost supuse discuției o serie de aspecte privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor în judeţul Dolj.

Potrivit unui comunicat emis, astăzi, de Consiliul Județean (CJ) Dolj, unul dintre subiectele dezbătute în cadrul ședinței a vizat eficientizarea sistemului de taxare pentru serviciul de salubrizare, începând din anul 2020.

Totodată, se urmăreşte şi o adaptare a sistemului la modificările apărute în legislația din domeniu.

„Am inițiat în această adunare generală, alături de primarii din Dolj, o serie de consultări pe care colegii noștri din ADI ECODOLJ le vor continua, în zilele următoare, în fiecare localitate. Împreună, dorim să identificăm soluția optimă, atât pentru mediul urban, cât și pentru cel rural, în ceea ce privește stabilirea unui sistem de taxe diferențiate pentru salubrizare, care să conducă la atingerea unui obiectiv în acord cu recentele modificări legislative: creșterea cantităților de materiale reciclabile recuperate, în paralel cu reducerea celor de deșeuri reziduale“, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care este şi președinte al ADI ECODOLJ.

Cum s-ar putea ajunge la o taxă mai mică pentru serviciul de salubrizare

„În esență, cetățenii care se preocupă să colecteze selectiv hârtia, metalul, plasticul sau sticla și care, în felul acesta, nu mai generează la fel de mult gunoi ce trebuie transportat la depozitul ecologic vor putea opta pentru pubele de capacitate mai mică pentru aruncarea deșeurilor reziduale și, în consecință, vor achita taxe reduse“, a explicat Ion Prioteasa.

Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECODOLJ
Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECODOLJ

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, „în paralel cu opțiunea individuală a fiecărui beneficiar, a fost gândit și un mod de flexibilizare a acestui serviciu în funcție de necesitățile fiecărei comunităţi“.

„Astfel, primăriile vor avea la dispoziție variante personalizate în ceea ce privește frecvența de colectare a deșeurilor. Se creează posibilitatea ca localitățile în care se generează cantități mai mici de gunoi să recurgă la ridicarea acestuia la intervale de timp mai mari, ceea ce se traduce, desigur, în reducerea sumelor care trebuie plătite în acest sens“, a mai spus Ion Prioteasa.

Ion Prioteasa, în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ
Ion Prioteasa, în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ

„În colaborare cu primarii din Dolj, ne-am propus ca, prin aceste măsuri menite să încurajeze colectarea selectivă, să creștem eficiența sistemului pe care îl realizăm cu ajutorul fondurilor europene și a cărui bună funcționare înseamnă un mediu mai curat și o viață mai sănătoasă“, a încheiat președintele Consiliului Județean Dolj.

SursaCJ Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton...

ȘTIRI GdS

Liga 1 | Vezi programul meciurilor din runda 8...

Întrucât la mijlocul săptămânii s-au desfășurat jocurile etapei a 7-a, LPF a programat meciurile din runda 8 a play-out-lui din Liga1 începând...

Liga 1 | FCSB – FC Botoșani 1-1. Țigănașu...

Formațiile FCSB și FC Botoșani au încheiat la egalitate, scor 1-1, pe Arena Națională, partida din cadrul etapei a 6-a din play-off-ul...

Serie A | Juventus și-a văzut de treabă. Victorie...

Liderul din Serie A, Juventus, și-a adjudecat toate cele trei puncte din meciul susținut sâmbătă, în compania concitadinei Torino. Bianconerri s-au impus...

Americanul Frances Tiafoe, depistat pozitiv înainte de debutul la...

Tenismenul american Frances Tiafoe, locul 81 ATP, a fost testat pozitiv cu coronavirus la un turneu demonstrativ din Atlanta, anunță News.ro.

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton au impus din nou supremaţia echipei Mercedes în calificările Marelui Premiu al Austriei de Formula...

Accident rutier cu două victime la Bâlteni

Două persoane au fost rănite sâmbătă, într-un accident rutier produs în comuna gorjeană Bâlteni. Potrivit IPJ Gorj, în accidentul rutier au fost...