27.4 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Șef din Poliția Locală Slatina, postare cu un caracter suburban pe Facebook

Șef din Poliția Locală Slatina, postare cu un caracter suburban pe Facebook

Directorului adjunct al Poliției Locale Slatina, Marius Liviu Belu, i se cere demisia în urma unei postări „cu caracter suburban“ la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funcționarul a găsit o explicație.

Directorul adjunct al Poliției Locale Slatina ar fi postat pe Facebook, miercuri, 16 octombrie 2019, un videoclip cu imagini cu accente pornografice, peste care apare vocea președintelui Klaus Iohannis. Membrii PNL Slatina s-au sesizat imediat, iar în cursul zilei de joi, 17 octombrie 2019, au transmis și un comunicat de presă, în care îi cer primarului Slatinei să-l destituie.
„În data de 15 octombrie, 2019, Marius Liviu Belu, director adjunct al Poliției Locale Slatina, a postat pe o rețea de socializare un videoclip cu imagini cu caracter suburban peste care este adăugată vocea Președintelui României.


PNL consideră că astfel de comportamente nu își au locul în administrația publică locală, o administrație care trebuie să fie în slujba tuturor cetățenilor, indiferent de convingerile politice ale fiecăruia“, se menționează în comunicatul transmis de PNL Slatina.

Belu se apără și declară că nu el este cel care ar fi efectuat postarea, explicând că cineva ar fi realizat un cont fals de Facebok, folosindu-se de fotografia lui. Mai mult, Belu ar fi fost avertizat de cunoscuți asupra postării.

Şeful Poliţiei Locale susţine că i-a fost spart contul de Facebook


„Pot să vă spun că nu este contul meu. (…) Este poza mea, poza pe care o am și pe whatsapp, e publică, să zic așa, pe asta puteți să o luați și dumneavoastră, să o puneți oriunde“, a declarat Belu, care se încurcă, însă, când trebuie să motiveze de ce, în acest caz, nu a depus o plângere la poliție împotriva celui care s-a folosit de identitatea sa.
„Vă dați seama, dacă contul e șters, n-ai ce să mai… Deocamdată, vedem care e deznodământul. N-are rost pentru că, v-am zis, dacă te-apuci să faci de-ăstea, mai mult te-acuzi, pentru că, părerea mea, nimeni nu te crede. Se poate face după un telefon, după o tabletă, după orice…“, a spus Belu.

Superiorul său, directorul Poliției Locale Slatina, Adrian Pop, dezaprobă gestul adjunctului său, însă e sceptic în privința măsurilor care pot fi întreprinse legal în acest caz.
„Am stat de vorbă cu domnul Belu. Rămâne să vedem dacă situația poate fi interpretată ca fiind o abatere disciplinară, rămâne de văzut. E o postare, din punctul meu de vedere, total neinspirată, care nu face cinste nimănui. Nu trebuie să fii funcționar public sau cu funcție politică. Nu e normal ce se întâmplă“, a declarat Pop.
Primarul Slatinei nu a avut, până la ora redactării acestei știri, un punct de vedere exprimat în mediul on-line, cum adesea se întâmplă să reacționeze, și nici nu a răspuns apelului telefonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Liber la sport în Parcul Tineretului

Primăria Craiova a anunţat că de mâine...

ȘTIRI GdS

Craiova: Liber la sport în Parcul Tineretului

Primăria Craiova a anunţat că de mâine se deschid terenurile sportive din Parcul Tineretului, aflate în administrarea RAADPFL. Cu...

Accident cu o victimă încarcerată în Drăgăşani

O persoană a rămas încarcerată, în urma unui accident rutier petrecut, astăzi după amiază, în municipiul Drăgășani, la ieșirea spre Slatina. Potrivit...

30 de olteni sunt internaţi în spital cu noul...

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunţat că, astăzi, în judeţ sunt internaţi în spital 30 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus....

Teatrul Colibri deschide Stagiunea estivală 2020 cu spectacole în...

Teatrul pentru copii și tineret Colibri deschide în week-end Stagiunea estivală 2020 cu două spectacole în aer liber. Sâmbătă,...
00:38:22

Orban: O decizie privind redeschiderea mall-urilor o vom lua...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte...

Un angajat al Penitenciarului Craiova, confirmat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus, iar colegii bărbatuluilui au fost trimiși în izolare, potrivit unui...