10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecretar de primărie, reținut pentru contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat

Secretar de primărie, reținut pentru contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat

Polițiștii de la Combaterea Criminalității organizate au descins, joi, 17 octombrie 2019, la 11 adrese, într-un dosar de contrabandă, printre cei vizați fiind și secretarul Primăriei Perieți.

Dosarul instrumentat sub coordonarea procurorului DIICOT vizează cercetarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigări, grup din care ar face parte și secretarul Primăriei Perieți, Elena Olteanu. Anchetatorii au descins la 11 adrese din Perieți, fiind vorba de domicilii ale celor implicați și sedii ale unor societăți comerciale, cinci persoane, două femei și trei bărbați, fiind conduse la audieri, printre acestea numărându-se și funcționarul public Elena Olteanu.

Femeia a mai fost implicată într-un dosar penal în care a semnat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Era vorba de delapidare, infracțiune pentru care fostul primar al comunei Perieți a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și în care a fost implicat și primarul care i-a urmat. Concret, în acel dosar suspecții erau acuzați de procurori că, în perioada 2012-2014, şi-au însuşit diferite sume de bani din casieria primăriei pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Aceștia întocmeau în fals state de plată care atestau prestații fictive și își retrăgeau bani din casierie pentru manoperele consemnate fictive.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Olt au efectuat 11 percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale, de pe raza județului Olt, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 28.000 de țigarete și 2.500 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

Cinci persoane au fost aduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.
Secretara și un bărbat au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezentați Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS