16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutorizaţie doar cu asfaltarea întregii străzi

Autorizaţie doar cu asfaltarea întregii străzi

O stradă din Craiova, asfaltată în urmă cu trei ani, a fost decopertată acum o săptămână, spre nedumerirea localnicilor. Este vorba despre strada Bărăganului din cartierul craiovean Catargiu, pe care se turnase covor asfaltic în anul 2016.

Craiovenii care locuiesc pe strada cu pricina şi-au pus mari semne de întrebare, fiindcă asfaltul era în stare bună. Excepţie au făcut intervenţiile operatorului de apă şi canal, care a avut reparaţii la reţele pe respectiva stradă. Ulterior, acesta a adus strada la starea iniţială, cârpind în câteva locuri asfaltul spart.

Strada Bărăganului
Covorul asfaltic de pe strada Bărăganului a fost răzuit la trei ani de la asfaltate

Decopertată la trei ani de la asfaltare din cauza reţelei de gaze


Actuala decopertare a străzii este cauzată de operatorul de gaze. Acesta a constatat că are probleme la reţelele de distribuţie a gazelor naturale şi a cerut primăriei autorizaţie de spargere a străzii. Numai că administraţia locală a cerut Distrigazului să refacă întreaga stradă, fiindcă distrugerea covorului asfaltic se face pe o porţiune foarte mare.

Cei de la Gaze ne-au anunţat că au probleme cu conductele de pe strada Bărăganului și că ar exista aici o scurgere de gaze şi este nevoie să intervină. Am stat pe gânduri până să le acordăm autorizaţia de spargere.

Drumul fursese asfaltat cu câţiva ani în urmă şi arăta foarte bine. În cele din urmă, fiind vorba de o urgenţă, am fost de acord să spargă strada, dar numai cu condiţia să refacă în întregime carosabilul,

a explicat Delia Ciucă, directorul Direcţiei Servicii Publice în cadrul Primăriei Craiova.

Lucrări pe strada Bărăganului


Într-adevăr, operatorul a spart carosabilul pe toată lungimea străzii, pe o lăţime de aproximativ doi metri. Oricât ar fi încercat să aducă strada la starea iniţială, tot nu i-ar fi reuşit.

Prin urmare, iniţial a decopertat strada de la un capăt la altul, a schimbat reţelele de distribuţie gaze naturale şi ulterior va trece la asfaltare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS