23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de studenți revin la cursuri la UCB

Mii de studenți revin la cursuri la UCB

Peste 3.300 de studenți ai Universității „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu revin de pe 1 octombrie în sălile de curs. Astăzi va avea loc deschiderea noului an academic la Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul „Auditorium Maximum“ din sediul Universității din Campusul Studențesc Debarcader, începând cu ora 10.00. La ora 12.00, se vor organiza cursurile festive la sediile celor patru facultăți din cadrul UCB, iar la ora 13.00, studenții vor avea ocazia să-i cunoască pe coordonatorii programelor de studii.

În primul an de studii sunt înscriși 916 studenți la programele de licență, iar la masterat sunt 359 de studenți. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior din Târgu Jiu, numărul studenților în primul an de studiu este mult mai mare față de anii trecuți.

108 locuri de cazare în cămine

Studenții din alte județe vor avea la dispoziție și peste o sută de locuri în Căminul Studențesc Debarcader, precum și în alte cămine de pe raza municipiului Târgu Jiu.

„Sunt 108 locuri în căminele studențești ale Universității. Prețul pe luna de cazare este de 350 de lei. Este de precizat că studenții care sunt pe locuri subvenționate de la bugetul de stat primesc o subvenție de 118 lei lunar.

De la un an la altul, se caută noi spații și cămine pentru cazarea studenților. În același timp, baza materială a suferit îmbunătățiri de la un an universitar la altul și sunt condiții bune pentru studii. Există laboratoare dotate corespunzător și cadre universitare calificate, astfel încât se poate asigura o pregătire bună a studenților.

Este o universitate care se adaptează la nevoile comunității și la piața muncii, dar pe undeva dă și tonul în ceea ce privește direcțiile de dezvoltare“, a declarat Iulian Țimpea, purtătorul de cuvânt al Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS