11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea/ Primăria reacţionează în scandalul burselor şcolare

Vâlcea/ Primăria reacţionează în scandalul burselor şcolare

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea reacţionează în cazul nealocării burselor elevilor şi susţine că pentru anul 2019 a fost alocată suma 200.000 lei pentru bursele şcolare.

După ce a încercat, timp de 3 ani, să determine Consiliul Local să adopte o hotărâre prin care să acorde burse şcolare, AVE (Asociaţia Vâlceană a Elevilor) a decis să-i cheme pe cei din administraţia locală în instanţă pentru nerespectarea şi nealocarea burselor. Mai mult, Asociaţia Vâlceană a Elevilor susţine că bursele au scăzut de la 200.000 la 161.000 RON.

Primăria Râmnicu Vâlcea susţine că a respectat prevederile Legii nr.1/2011 a educației naționale

Astăzi, Primăria Râmnicu Vâlcea a reacţionat şi a emis un comunicat de presă în care susţine că a respectat prevederile Legii nr.1/2011 a educației naționale cu privire la alocarea sumelor pentru bursele școlare.

„Prin Hotărârea Consiliului Local nr.114/2019 din bugetul local a fost alocată suma de 200.000 lei pentru acordarea burselor școlare pentru anul 2019, sumă ce este asigurată din veniturile proprii, întrucât de la bugetul de stat nu au fost alocate sume cu această destinație ,primarul municipiului respectând astfel prevederile Legii nr.1/2011 a educației naționale cuprivire la alocarea sumelor pentru bursele școlare.

Bursele se acordă în limita bugetului aprobat cu această destinație a cărui fundamentare se realizează în baza solicitărilor unităților de învățământ, iar criteriile generale de acordare a burselor sunt stabilite potrivit prevederilor Ordinului nr.5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Tot cei din administraţia locală susţin că demersul pentru stabilirea numărului de beneficiari și a cuantumului burselor școlare este în derulare. „În baza acestui act normativ, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar stabilesc criteriile de acordare a burselor, pe categorii: de performanță, demerit, de studiu și a celor de ajutor social în limita fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării, de către elevi a activităților școlare. La acest moment, demersul de stabilire a numărului de beneficiari și a cuantumului burselor școlare este în derulare pe relația unități de învățământ – Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea–Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS