22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotoare încinse pe Transalpina și număr record de piloți, 94, la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Motoare încinse pe Transalpina și număr record de piloți, 94, la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Etapă spectaculoasă la Rânca a Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Rânca. A fost vorba de „Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuși” organizată de Federația Națională de Automobilism Sportiv și Autocorex Târgu Jiu.

Un număr record de piloți din țară, 94, au luat startul la diferitele categorii de concurs, printre aceștia regăsindu-se și pasionații de viteză, care nu aleargă pe motoare de mare capacitate, ci participă la competiții doar din plăcere. Vremea a fost frumoasă, de început de vară, iar soarele i-a încălzit pe spectatorii care au urcat la cota 1.600. Sute de persoane au urcat în week-end la Rânca pentru a urmări spectacolul de pe șosea. Cea de-a șaptea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă „Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuși” a avut loc între kilometri 17 și 22 și a cuprins 25 de viraje.

Acest lucru face ca etapa de pe Transalpina să fie una deosebit de spectaculoasă și atrage foarte mulți specialiști în domeniu care vor să își testeze abilitățițile și dacă au nervii tari. „Record de piloți înregistrat pe DN 67C, 94 de mașini aliniate la linia de start. Starea bună a carosabilului și elementele de siguranță ale drumului, cât și traseul foarte tehnic, fac ca la etapele desfășurate aici să crească numărul de piloți de la an la an.”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale.

Adrenalină pe Transalpina

De altfel, Secția de Drumuri Naționale și Serviciul Rutier Gorj s-au aflat la Rânca la finalul săptămânii trecute și au contribuit la buna desfășurare a concursului. A fost nevoie de cele două instituții, având în vedere că etapa a șaptea, antrenametele și competiția propriu-zisă au impus închiderea circulației pe Transalpina, atât sâmbătă, cât și duminică. De altfel, duminică a avut loc etapa de campionat. Gorjul  devenit una din gazdele de tradiție ale concursurilor de automobilism ale Federației Naționale de Automobilism Sportiv, fie că este vorba de Campionatul Național de Viteză în Coastă, fie că este vorba de Campionatul Național de Drift. Transalpina oferă condiții deosrbite pentru organizarea unor asftel de competiții, însă este deschisă de primăvara până toamna, uneori de la începutul verii, în funcție de cantitatea de zăpadă care se regăsește pe carosabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS