21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolițistul din Caracal, cercetat într-un dosar DIICOT, destituit

Polițistul din Caracal, cercetat într-un dosar DIICOT, destituit

Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Biroului Rutier, cercetat într-un dosar al DIICOT Olt care vizează un grup infracțional organizat specializat pe cămătărie și proxenetism, a fost destituit de superior, la patru luni de la descinderi.

Dan Dumitrescu (foto) a lucrat, până în urmă cu aproximativ un an și jumătate, ca polițist de proximitate în Caracal, ulterior ajungând la Biroul Rutier – secţia Drumuri Naţionale şi Europene.

A ajuns în vizorul anchetatorilor într-un dosar cercetat de DIICOT Olt în perioada 2018 – 2019, în aprilie 2019 având loc descinderi la 34 de adrese din Olt, în urma cărora au fost conduse la audieri 120 de persoane. Printre acestea s-a numărat și polițistul.
Odată cu izbucnirea scandalului de la Caracal, șeful firmelor de pază din Caracal, Remus Rădoi, care a sprijinit ancheta DIICOT, a ridicat suspiciuni că polițistul ar scăpa basma curată.

Comunicatul superiorilor polițistului, prin care se anunță că acesta a fost destituit în urma unei cercetări prealabile, vine în acest context, la mai bine de patru luni de la descinderile din dosarul în care Dan Dumitrescu este implicat, dosar aflat încă în cercetare. Iată ce spun superiorii polițistului:

„În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție. Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de «comportare necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției», faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. «a» din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS