10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInstruiri la CEO după ce doi angajați și-au pierdut viața

Instruiri la CEO după ce doi angajați și-au pierdut viața

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi instruiți suplimentar pentru a nu mai fi implicați în accidente de muncă. Conducerea Complexului Energetic Oltenia va începe de săptămâna acesta instruirea personalului în domeniul sănătății și securității în muncă.

Două accidente mortale de muncă au avut loc la companie în ultima perioadă. Acesta este un semnal de alarmă că este nevoie de o intervenție a conducerii companiei în procesul de producție, pentru a limita numărul accidentelor de muncă.

A fost vorba de lucrători experimentați cu o activitate de zeci de ani în câmpul muncii. Potrivit conducerii colosului energetic, ședințele de instruire vor avea loc începând de vinerea aceasta și vor continua pe parcursul săptămânilor următoare.

Doi morți într-o lună

Într-o lună de zile, la Complexul Energetic Oltenia s-au produs trei accidente de muncă. Doi angajați au murit și alți doi au fost grav răniți.

Astfel, pe 19 iunie, în jurul orei 10.00, la Cariera Jilț Sud, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul salariatului Vasile Purdescu, de 47 de ani, electrician, cu o vechime în câmpul muncii de aproximativ 28 de ani. În timp ce executa lucrări de întreținere la întrerupătorul general de 6 kV din casa electrică a unui transportor cu bandă, a fost electrocutat prin atingere directă.

Un alt angajat și-a pierdut viața la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, după ce a căzut între șinele de cale ferată în timp ce era implicat în activitatea de descărcare a unor vagoane cu lignit. Lucrătorul nu a mai putut fi salvat de medici și la finalul săptămânii trecute a decedat.

Alți doi angajați, de 42, respectiv 52 de ani, de la Cariera Roșiuța, au fost răniți grav, în timp ce înlocuiau un reductor la o bandă de transport cărbune. Grinda de susținere a reductorului s-a desprins și cei doi au căzut în gol de la șase metri. Toate cele trei accidente de muncă sunt în atenția inspectorilor de muncă din Gorj și Dolj.

Nu își explică pierderile de vieți omenești

Administrația Complexului Energetic Oltenia nu își explică pierderile de vieți omenești de la CEO din ultima lună. Este vorba de doi lucrători cu mare experiență, cu peste 20 de ani vechime în specialitate.

„Erau doi salariați cu mare experiență și nu te aștepți la așa ceva. Erau cei mai buni oameni din punctele respective de lucru și ei se ocupau cu instruirea celorlalți. Este inexplicabil cum au putut să se întâmple astfel de evenimente, care, din păcate, s-au soldat cu pierderea vieții celor doi colegi.

Am mers personal la Ișalnița și locul unde a avut loc accidentul mortal de muncă este mai sigur ca un refugiu de tramvai. Nu își explică nimeni cum a putut să treacă printre vagoane sau cum s-a întâmplat.

Vor stabili cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Și electricianul care lucra la Jilț Sud avea o mare experiență și probabil că s-a bazat pe acest lucru. Dar o secundă poate fi fatală“, a declarat Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS