20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Acasă Local Dolj Craiova îi retrage titlul de „Cetăţean de Onoare“ lui Ştefan Popa Popa’s

Craiova îi retrage titlul de „Cetăţean de Onoare“ lui Ştefan Popa Popa’s

0
Craiova îi retrage titlul de „Cetăţean de Onoare“ lui Ştefan Popa Popa’s
Ştefan Popa Popa’s

Craiova îi retrage titlul de „Cetăţean de Onoare“ lui Ştefan Popa Popa’s. Consilierii locali ai municipiului Craiova au iniţiat un proiect de de hotărâre privind retragerea titlului de „Cetăţean de Onoare“ acordat în 2005 lui Ştefan Popa Popa’s, artist plastic caricaturist.

Proiectul va fi introdus peste ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi şi va fi supus votului Consiliului Local.

Celebru pentru caricaturile sale, Ştefan Popa Popa’s a făcut, recent, unele afirmaţii pe care autorităţile locale din Bănie le consideră defăimătoare la adresa oltenilor. Un lucru îndreptăţit pentru a-i fi retras titlul de cetăţean de onoare.

Genoiu: Un gest regretabil

Invitat la un post local de televiziune din Timişoara, Popa’s a spus că orașul de pe Bega „a fost invadat de olteni, care au stricat echilibrul cultural“. El i-a numit pe olteni „ciurucuri“.

Declaraţiile lui Ştefan Popa Popa’s au fost considerate denigratoare de către primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Acesta a anunţat că susţine proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii PSD.

„Craiova a fost și este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României. Faptul că locuitorii acestui mare municipiu aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează. Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa’s, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara. Gestul dânsului este cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova“, a spus edilul.

„Odată ce a acceptat acest titlu în 2005, domnul Ștefan Popa Popa’s a devenit la rândul dânsului un ambasador al oltenilor, al craiovenilor care i-au conferit această distincție. Susțin inițiativa consilierilor PSD și a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online și au cerut insistent retragerea titlului de «Cetățean de Onoare» conferit domnului Ștefan Popa Popa’s în anul 2005“, a mai precizat Mihail Genoiu.

Popa Popa’s a spus că afirmaţia i-a fost scoasă din context

Reacţia edilului Craiovei a venit la puţin timp după ce şi primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, a cerut Consiliului Local retragerea titlului de cetăţean de onoare al Slatinei acordat lui Ştefan Popa Popa’S. Motivul: a spus lucruri grave la adresa oltenilor.

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s ar fi încercat, ulterior, să dreagă busuiocul. Potrivit Hotnews.ro, Popa Popa’s a spus că afirmaţia i-a fost scoasă din context şi că s-a referit doar la oltenii pe care i-a întâlnit în centrul Timişoarei, acolo unde a stat o săptămână şi a făcut gratuit caricaturi.