24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt elevi de 10 în Olt

Opt elevi de 10 în Olt

Rezultate asemănătoare cu cele de anul trecut pentru elevii din județul Olt, la evaluarea națională din acest an, procentul celor cu medii peste 5 fiind de 72,13. Opt elevi au obținut 10 la ambele discipline, doi fiind din mediul rural.

72,13% dintre candidații care au susținut în județul Olt evaluarea națională 2019 au reușit să obțină note peste 5 la ambele probe, un rezultat în nota celui de anul trecut. Contrar tradiției, notele de 10, 65 la număr, au fost mai multe la matematică, la limba și literatura Română înregistrându-se doar 29. Opt dintre elevi au reușit să obțină nota maximă la fiecare disciplină, trei fiind de la Colegiul Național „Ion Minulescu“ din Slatina, unde au susținut examenul 116 elevi.
Maria Măricuțoiu este unul dintre elevii de 10 de la „Ion Minulescu“. A venit la școală să vadă rezultatul. „Am făcut meditații și am încercat să muncesc cât de mult am putut. Nu cred că aș fi reușit fără meditații, pentru că e foarte importantă munca suplimentară“, a declarat adolescenta, care se va înscrie la admitere la aceeași unitate de învățământ, vizată, de altfel, de foarte mulți elevi din Slatina și din localitățile vecine.
Ana Maria Andreea Dragomir este altă elevă de 10, de la Școala Gimnazială „Contantin Brâncoveanu“ din Slatina. Eleva spune că rezultatul nu este chiar o surpriză și că l-a obținut printr-un efort constant de-a lungul anilor de gimnaziu. A avut în clasă colegi foarte bine pregătiți, care și ei au obținut note mari, chiar dacă nu au reușit media 10. Pentru admiterea la liceu, Andreea Dragomir s-a orientat către Colegiul Național „Radu Greceanu“, profil matematică-informatică, deși ar vrea ca după liceu să urmeze Medicina.
Iată lista completă a elevilor de 10 din județul Olt: Carmen Maria Albotă – Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, Alexandra Andreea Butoi – Liceul cu Program Sportiv Slatina, Ana Maria Andreea Dragomir – Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ Slatina, Bianca Ioana Fărcășanu – Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu“ Caracal, Maria Măricuțoiu, Colegiul Național „Ion Minulescu“ din Slatina, Robert Alexandru Pîrvu – Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, Cristina Marina Postelnicu – Școala Gimnazială Orlea și Lucia Maria Vasilescu – Școala Gimnazială „Florian Dițuleasa“ Vitănești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS