Acasă Local Gorj Sunt deschise cele trei centre pentru sacrificarea mieilor

Sunt deschise cele trei centre pentru sacrificarea mieilor

-

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a anunţat că de ieri sunt deschise toate cele trei mari târguri de miei de pe raza judeţului. Târgurile au fost autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar şi pot asigura condiţiile necesare unui comerţ civilizat. Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, a declarat că sunt deschise temporar trei centre pentru sacrificarea şi comercializarea mieilor de Paşti. Este vorba de Târgu Jiu, Motru şi Novaci. La Târgu Jiu au apărut deja fermierii cu mieii. Inspectorii sanitar-veterinari se vor afla zilnic în cele trei târguri. Se verifică documentele de transport şi de provenienţă a mărfii. De asemenea, sunt verificate şi carcasele de miei. Medicii şi tehnicienii veterinari vor rămâne în târguri până când va pleca şi ultimul fermier.

Mai mulţi miei

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Nicolae Călescu, a mai spus că, spre deosebire de anul trecut, mieii din acest an sunt mai mari. Anul acesta se estimează că vor fi sacrificaţi peste 4.000 de miei. Preţul este cuprins între 20 şi 25 de lei kilogramul. Totul depinde de cerere şi ofertă. O parte din mieii din Gorj iau drumul exportului. Cele mai multe animale ajung în ţările arabe. „Estimăm că anul acesta se vor sacrifica mult mai mulţi miei decât anul trecut. Mieii sunt mult mai mari şi există şi cumpărători. Sigur că totul va depinde de cerere şi oferă. Cumpărătorii vor dori un preţ cât mai mic, iar fermierii ar dori undeva la 25 de lei per kilogram. Sper să fie bine pentru toată lumea. Este perioada din an în care se consumă cel mai mult carnea de miel“, a spus Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS