8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLuca are nevoie de noi în lupta cu cancerul

Luca are nevoie de noi în lupta cu cancerul

Luca a fost diagnosticat, anul trecut, cu o tumoră a nervului optic, o afecțiune extrem de rară, și are nevoie de noi ca să se vindece

„Eu îmi spun «Uca», dar toată lumea mă strigă Luca, băiatul cel mare al lui mami și al lui tati. Îmi place să alerg, să mă joc, să fac prostii. Mami și tati spun că sunt cel mai curajos, puternic și frumos băiat din lume“. Așa începe povestea unui băiețel din Craiova care are mare nevoie de noi. Luca a fost diagnosticat, anul trecut, cu o tumoră a nervului optic, o afecțiune extrem de rară. De atunci, băiețelul și părinții lui au început o cursă pentru viață.

Luca este un băiețel vesel, care luptă, în fiecare zi, alături de părinții lui, să se vindece și să rămână în viață. La doar doi ani și patru luni, băiețelul se luptă cu un diagnostic greu: gliom de nerv optic drept, adică o tumoră a nervului optic. Problemele au început după ce părinții au sesizat că ochiul drept este mai mare decât cel stâng. Au mers la un control oftalmologic.
„De acolo am fost trimiși să facem un RMN. În urma acestei investigații am aflat că are un gliom de nerv optic drept, adică o tumoră, care nu poate fi îndepărtată decât cu tot cu acesta, astfel rămânând fără vedere la acel ochi și de aici totul s-a schimbat. Am ales varianta de a face chimioterapie. Am considerat că este cea mai bună soluție la acel moment, dar după 22 de cure de chimioterapie, adică vreo 300 de ore legat de perfuzii la pat, tumora a rămas tot acolo și la fel de mare (2,5 cm x 2,5 cm) ca la primul RMN“, povestește Georgiana Dumitrescu, mama copilului.
Părinții își doresc ca Luca să se vindece complet. De aceea, au cerut opinii medicale în spitale din toată lumea.
„În România cred că este singurul caz. Medicii de aici nu au experiență în tratarea unor astfel de cazuri. De aceea, am încercat să găsim o soluție în afara țării. Am trimis cazul și la alți doctori, iar unii dintre aceștia, din America, ne-au spus că pentru acest tip de tumoră recomandat ar fi să fie scoasă de acolo, chiar dacă nu o să mai vadă cu ochiul drept cu care și așa nu vede. Asta ar însemna probabil vindecare totală pentru Luca și după operație vedem dacă trebuie să mai facă sau nu chimioterapie“, adaugă mama.
După mai multe căutări, părinții au fost îndrumați către un spital din Viena, unde Luca ar putea avea o mare șansă.
Astăzi, familia Dumitrescu a luat avionul către Viena, acolo unde speră să găsească vindecarea copilului lor. Nu știu exact care este suma care le trebuie pentru operație, dar au nevoie de ajutorul nostru pentru toate cheltuielile ce o să urmeze.

Îl puteți ajuta donând aici

Titular: GEORGIANA DUMITRESCU
IBAN: RO54 RZBR 0000 0600 1021 0805
Moneda: RON
Nume bancă: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU

Titular: GEORGIANA DUMITRESCU
IBAN: RO37 RZBR 0000 0600 2087 1314
Moneda: EUR
Nume bancă: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS