21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSUV-ul Ford Puma va fi primul hibrid produs în România (VIDEO)

SUV-ul Ford Puma va fi primul hibrid produs în România (VIDEO)

Ca o noutate absolută pentru un vehicul Ford produs la Craiova, SUV-ul cu nume legendar va fi echipat cu motor EcoBoost Mild-Hybrid de 48 de volți. Puma „Made in Craiova“ va ieși pe porțile fabricii din Bănie spre sfârșitul acestui an. Un director din cadrul Ford Europa a declarat că pentru noua lor investiție de la Craiova este nevoie de o infrastructură rutieră mai bună.

Ford Europa a confirmat, ieri, 3 aprilie, că viitorul model care se va produce în uzina de la Craiova va fi Ford Puma, un nou SUV care va intra în producție către finele acestui an. Ford Puma este primul autovehicul hibrid care se va produce în România.

Un SUV mai mare ca EcoSport și mai mic decât Kuga

Președintele Ford Europa, Stewart Rowley, a anunțat, în cadrul evenimentului organizat în perioada 2-3 aprilie, la Amsterdam, că viitorul SUV care va fi produs de către Ford se va numi Puma. El a mai spus că acesta va fi ca dimensiuni între EcoSport și Kuga. Puma a fost discret prezentată, într-un joc de lasere, lăsând să i se distingă doar forma.
Compania a dat mai multe detalii despre mașină printr-un comunicat.
Ford Puma este un SUV cu dimensiuni ceva mai mari decât cele ale EcoSport (actualul mini-SUV de oraș care se fabrică în Bănie). Liniile exterioare ale Puma sunt atletice, aerodinamice, iar garda este mai ridicată.
Noul model Ford ce se va produce la Craiova se remarcă prin faptul că are cea mai mare capacitate a portbagajului din segmentul de gamă din care face parte, conform informațiilor date ieri publicității de către Ford.

Va fi echipat cu motor EcoBoost mild-hybrid

Oficialii Ford Europa au anunțat la Amsterdam că vehiculul cu nume legendar care se va fabrica în Craiova va fi echipat cu propulsor Ford EcoBoost Hybrid, care va optimiza eficiența SUV-ului, la nivelul consumului de combustibil. De fapt, motorul va fi mild-hybrid de 48 de volți.
Ce înseamnă acest lucru? Un starter/generator integrat va înlocui alternatorul clasic, permițând recuperarea energiei care de obicei se pierde. Acest starter se comportă ca un motor electric, completându-se cu motorul 1.0 EcoBoost în trei cilindri (pe benzină) cu care mașina va fi dotată și utilizând energia înmagazinată în baterii, pentru a schimba sursa cuplului.
Vârful de putere al Puma va fi de 155 de cai putere.

Steven Armstrong, președintele Consiliului Director al Ford Europa

Ford pune accent pe fabrica din Craiova

În contextul în care producătorul de autovehicule a anunțat anul acesta că închide fabrici din Europa, inclusiv una din Germania, pentru a-și eficientiza activitatea, anunțul făcut astăzi de Ford, legat de intrarea unui nou model în fabricație la Craiova întărește stabilitatea uzinei din Bănie. Un nou model care se va produce în Craiova este un semnal că uzina este una eficientă pentru Ford Europa și securizează viitorul fabricii, pe termen mediu, cel puțin.
Președintele Consiliului Director al Ford Europa, Steven Armstrong, a precizat la Amsterdam, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor din România, că „planul nostru este acela de a utiliza capacitatea de producție pe care o avem în Craiova“. El a mai adăugat că pentru Ford Puma poziționarea acestuia între EcoSport și Kuga este una avantajoasă.

Va produce Ford la Craiova 300.000 de mașini anual?

Compania a anunțat ieri că Puma va intra în vânzare la finele acestui an și va fi produs la Craiova.
Principalii competitori ai modelului Ford căruia i s-a dat numele Puma sunt: Mazda CX-3, Hyundai Kona, Kia Stonic şi altele din aceeaşi clasă.
Compania nu a anunțat volumul de producție al noului Ford Puma, însă Steven Armstrong a precizat că „intenționăm să utilizăm întreaga capacitate de producție de la Craiova“. Uzina craioveană are o capacitate de aproximativ 300.000 de unități pe an. Dar pentru a ajunge la această producție, Ford trebuie să se asigure că infrastructura rutieră va permite transportul de componente auto și de mașini în fabrică, respectiv dinspre fabrica de la Craiova către Europa.
Legat de acest aspect, Steven Armstrong a declarat, la Amsterdam: „Cea mai mare provocare a noastră de când suntem la Craiova este de logistică, cum să ajungă în facilitatea noastră de producție, în condițiile în care infrastructura rutieră nu este așa bună cum ar trebui să fie. Avem acces pe calea ferată, dar toate conversațiile noastre cu autoritățile din regiune și cu guvernul sunt legate de necesitatea de a îmbunătăți infrastructura, pentru a putea ajunge la fabrică. Acest lucru ne-ar ajuta și pe noi, dar și pe furnizorii noștri de componente. Când infrastructura nu este bună, furnizorii evită să vină. Așadar, dorința mea legată de facilitatea din Craiova este aceea de a avea o infrastructură mai bună“.
Întrebat de ce este eficientă fabrica de la Craiova pentru Ford, Steven Armstrong a precizat că Ford are în România angajați foarte buni, o echipă de management eficientă și că s-au investit mulți bani în uzina de la Craiova, pentru a o aduce la standardele Ford Motor Company. „Deci combinația aceasta între angajați foarte bine pregătiți, management de calitate și investițiile făcute de Ford fac din fabrica de la Craiova una dintre cele mai eficiente fabrici ale noastre“, a conchis Armstrong.
Ford se află în plin proces de angajarea a 1.700 de persoane la Craiova, care ar urma să se alăture celor 4.400 de angajați existenți.

Ce se va întâmpla cu Ford EcoSport?

Ford a precizat că a vândut un număr record de SUV-uri în Europa anul trecut, depăşind 250.000 de unități. La Amsterdam, oficialii Ford Europa au anunțat că gama de SUV-uri reprezintă peste 20% din vânzările companiei pe bătrânul continent. Puma se alătură gamei de SUV-uri pe care le produce Ford pentru Europa, respectiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge și noul Explorer Plug-in Hybrid, acesta din urmă fiind dezvăluit marți, 2 aprilie, tot la Amsterdam. Producția de EcoSport va merge în paralel cu Puma, la Craiova.
Actualul SUV de oraș care se produce în uzina Ford din Craiova a intrat în fabricație în România în octombrie 2017. În 2017, vânzările de EcoSport în Europa au fost de 63.150 de unități, conform datelor publicate de carsalesbase.com. În cea mai mare parte a anului 2017, EcoSport destinat pieței europene a fost produs în India. După ce a început să fie produs la Craiova, într-o versiune ușor îmbunătățită, Ford EcoSport a avut succes în rândul consumatorilor din Europa. Pe anul 2018, vânzările EcoSport în Europa s-au dublat, astfel că Ford a vândut 110.574 de unități în Europa, cu o medie lunară a vânzărilor de 9.215 unități. Recordul de producție și de vânzări a fost în martie 2018, când pe poarta fabricii din Craiova au ieșit aproximativ 13.000 de mașini. În 2019, cererea de EcoSport s-a menținut pe piața europeană. În ianuarie 2019, potrivit aceleiași surse privind vânzările, Ford a vândut în Europa aproape 10.000 de mașini produse la Craiova.

(Corespondență din Amsterdam)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS