Acasă Local Gorj Localnicii din Scoarţa, supravegheaţi video de autorităţile locale

Localnicii din Scoarţa, supravegheaţi video de autorităţile locale

-

Locuitorii comunei Scoarţa sunt supravegheaţi video de către autorităţile locale. În prezent, au fost montate sisteme de supraveghere video în satul Bobu, unde trăieşte o comunitate importantă de cetăţeni de etnie romă. O cameră performantă este amplasată şi în zona centrală a localităţii, după cum a precizat Ion Stamatoiu, edilul din Scoarţa. Sistemul de supraveghere video este util celor de la poliţie, care folosesc de multe ori imaginile pentru a identifica autorii anumitor fapte sau pentru a se lămuri în legătură cu producerea anumitor evenimente pe raza localităţii. Hoţii au reuşit chiar să fure benzina din rezervorul unei maşini care aparţine Primăriei Scoarţa.
Ion Stamatoiu a mai spus că vor mai fi montate camere video la Copăcioasa, Pişteşti şi Budieni. „În zonă se fură mult lemn, dar se produc şi multe accidente rutiere pe DN 67. Este o comună mare şi cu multe probleme. Ne sunt de mare ajutor aceste camere şi, mai ales, poliţia cere monitorizările şi i-am ajutat de fiecare dată când a fost vorba de diferite evenimente legate de tulburarea liniştii şi a ordinii publice, evenimente rutiere sau de altă natură. Se fură mult lemn în părţile noastre şi transportul se face pe şosea de cele mai multe ori. Intră în raza de acţiune a camerelor video şi poliţia poate să îi prindă pe suspecţi. Mai sunt şi multe accidente, având în vedere că este vorba de un drum naţional intens circulat. Unde mai pui că ne-am trezit la un moment dat cu benzina furată dintr-o maşină a primăriei. Atunci a fost clar că trebuie să facem ceva“, a completat primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.