26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, amendat pentru întârzieri mari la plata...

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, amendat pentru întârzieri mari la plata salariilor

-

Inspectorii de muncă au amendat mai multe instituţii de la începutul anului şi până în prezent pentru o serie de încălcări ale legislaţiei specifice şi pentru mai multe nereguli depistate în timpul controalelor. Cea mai mare amendă a fost aplicată Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu pentru întârzieri foarte mari la plata salariilor. Este vorba de o sancţiune de 10.000 de lei. Controlul la Club s-a produs ca urmare a sesizărilor primite de la salariaţi. Este vorba de întârzieri de salarii pentru 20 de persoane. George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a declarat că inspectorii au trasat sarcina angajatorului ca până pe 8 martie salariile să fie achitate integral. În caz contrar, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul, aflat în prezent în insolvenţă, va primi o nouă amendă. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a precizat că, în urma verificărilor, s-a stabilit că la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, plata salariilor a fost întârziată şi cu un an. Inspectorii trebuie să fie sesizaţi de angajaţi sau de persoane terţe pentru a putea merge în control, pentru că statele de plată nu se mai depun de către angajatori la ITM, a mai spus George Romanescu.

Aproape o sută de petiţii

Inspectorul-şef al ITM Gorj a mai afirmat că la instituţie au fost depuse în primele două luni ale anului aproape 100 de petiţii. Majoritatea sesizează plata cu întârziere a salariilor sau neplata lefurilor, nerespectarea programului de lucru, repectiv neplata orelor suplimentare, lipsa echipamentului individual de protecţie. George Romanescu a precizat că sunt multe persoane care apelează la ITM şi sesizează anumite nereguli legate de relaţiile de muncă, precum şi de domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. În două luni de zile au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 600.000 de lei. Mulţi dintre cei care depun sesizările doresc să rămână anonimi pentru a nu avea de suferit la locul de muncă, a menţionat şeful ITM Gorj. Este de precizat că altă instituţie sancţionată în acest an de inspectorii de muncă este Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. A fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru condiţii improprii de muncă. Şi Complexul Energetic Oltenia a fost sancţionat de ITM Gorj din 2017 şi până în prezent cu amenzi totale în valoare de 160.000 de lei.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.