Acasă Local Gorj CEO are nevoie de 140 de milioane de lei pentru creşterile de...

CEO are nevoie de 140 de milioane de lei pentru creşterile de salarii promise

-

Administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) va semna cu sindicatele până la finalul acestei luni un Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă, în forma negociată cu sindicatele. Potrivit managerului CEO, Sorinel Boza, prevederile din documentul semnat cu sindicatele vor fi respectate, în ciuda speculaţiilor că nu va exista disponibilitate din punct de vedere financiar pentru a se întâmpla acest lucru. Şefii CEO recunosc însă că depind în ducerea la îndeplinire a Contractului Colectiv de Muncă şi de promisiunile Ministerului Energiei. „Vreau să înțelegeți toți că vom respecta toate prevederile contractului colectiv de muncă exact așa cum s-au respectat și până acum. Vreau să le recomand tuturor celor interesați să mențină o stare conflictuală în zonă și care, din păcate, «pendulează» între idei zilnic că, dacă iubesc acest complex așa cum declarativ nu de puține ori o fac, să lupte alături de noi pentru a găsi soluții. Măririle salariale agreate nu sunt promisiuni, ci sunt obligaţii pentru administrație și nu se discută. Atât timp cât acestea sunt agreate şi decise a se semna, vă rog mult să înțelegeți că tot ce apare pe acest subiect sunt simple speculații“, potrivit lui Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Șapte zile de proteste

Este de amintit că după șapte zile de proteste în minerit, sindicatele şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia au semnat o înţelegere prin care se vor acorda majorări de salarii personalului din producţie, începând cu 1 martie. Negocierile au avut loc în prezenţa ministrului energiei, Anton Anton. Acesta a promis că va face demersuri pentru ca societatea să poată să acorde beneficiile respective. „În limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producţie, astfel: pentru personalul muncitor din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune etc. va fi acordată o sumă de 1.000 de lei brut lunar, respectiv 585 de lei net; pentru conducători formaţie de lucru din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune etc. va fi acordată o sumă de 700 de lei brut lunar, respectiv 409 lei net; pentru personalul de conducere din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune etc. va fi acordată o sumă de 500 de lei brut lunar, respectiv 292 lei net; pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanţă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere. De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanţă, pentru toţi salariaţii, în sumă de 1.450 de lei, începând cu 1.05.2019. Prima pentru Sărbătorile Pascale se va acorda în aceleaşi condiţii ca şi primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câştig net de cel puţin 330 de lei. Administraţia se angajează să nu iniţieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancţiuni faţă de salariaţii participanţi la grevă, în condiţiile recuperării timpului de lucru. Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite şi va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administraţie“, potrivit anunţului transmis de Complexului Energetic Oltenia, la finalizarea negocierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...