20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReţinuţi pentru luptele de stradă din centrul municipiului Calafat

Reţinuţi pentru luptele de stradă din centrul municipiului Calafat

Procurorii din Calafat au dispus, luni, reţinerea a 13 persoane suspectate că s-au încăierat cu bâte şi furci în centrul municipiului Calafat. Scandalul a avut loc în urmă cu zece zile, în plină zi, iar un poliţist a fost lovit cu o bâtă în timp ce încerca să aplaneze conflictul.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de 9 decembrie, „polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani, din Calafat, cu privire la faptul că alt bărbat împreună cu fiii și nepoții săi i-au spart geamurile de la două autoturisme. Ulterior, membrii aceleiași familii, care ar fi provocat distrugerile, s-au dus la locuința altor persoane, rude cu proprietarii mașinilor. Polițiștii au intervenit între cele două grupuri pentru a aplana conflictul, moment în care unul dintre oamenii legii a fost lovit peste mână de către o persoană din familia care ar fi provocat distrugeri. La fața locului a fost dirijat și un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, numărul forțelor de ordine fiind suplimentat“.
O zi mai târziu, pe 10 decembrie, procurorii din Calafat au dispus reţinerea unui tânăr de 18 ani, cel care a lovit poliţistul cu o bâtă peste mână. În urma loviturii, agentul de poliţie s-a ales cu un deget fracturat. Suspectul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj pe 11 decembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Calafat.
Oamenii legii au continuat cercetările, iar în cursul zilei de luni au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Calafat, la persoanele suspectate că s-au încăierat în centrul municipiului, în urmă cu zece zile.
În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit mai multe arme care au fost folosite în încăierare, iar 13 persoane au fost reţinute de procurorul de caz. Şi acestea urmează să fie duse la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cei 13 suspecţi sunt acuzaţi de comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și lovire sau alte violențe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS