Acasă Local Dolj Primăria a demarat un audit la Opera Română Craiova

Primăria a demarat un audit la Opera Română Craiova

-

În cadrul şedinţei extraordinare de luni a Consiliului Local (CL) Craiova, edilul Mihail Genoiu a dezvăluit că primăria a demarat un audit la Opera Română Craiova, instituţie din subordinea municipalităţii, ca urmare a deselor sesizări făcute în şedinţele de CL de către Adriana Ungureanu, consilier local PNL. Aceasta a deschis şi ieri subiectul, după ce Consiliul Local a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, pe anul 2018, şi, implicit, rectificarea bugetului general consolidat al municipiului Craiova, pe anul 2018. La rectificare, Opera Română Craiova a solicitat suplimentarea transferurilor de la bugetul local cu suma de 140.000 de lei, bani necesari pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile până la finele anului 2018, ca urmare a creșterii fondului de salarii rezultat din acordarea sporurilor, după cum se explică în raport.
Tot la rectificare, altă instituţie de cultură intrată în vizorul consilierului local Adriana Ungureanu, Filarmonica „Oltenia“, a cerut diminuarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu suma de 16.000 de lei, susţinând că s-au făcut economii la cheltuielile de personal. Filarmonica mai pomeneşte însă şi de 20.000 de lei, venituri proprii din prestări servicii.

„La aceste două instituţii se face jaf public“

Cele două instituţii au fost atacate din nou de Adriana Ungureanu. „Văd că dăm 140.000 de lei pentru salarii la Opera Română şi mai dăm bani şi la Filarmonică, bani din care aflu că 10.000 de lei sunt pentru repararea a două instrumente. Sunt curioasă şi eu ce reparaţii se fac cu aceşti 10.000 de lei. Mai bine dădeam cadouri la copii, decât să aruncăm cu banii la aceste două instituţii unde se face jaf public“, a spus consilierul local PNL, în şedinţa extraordinară de ieri. Răspunsul l-a dat însă edilul Mihail Genoiu, care a menţionat de auditul declanşat deja de primărie la Opera Română Craiova. „În legătură cu observaţiile făcute de dumneavoastră cu privire la Opera Română Craiova, am dispus deja, şi viceprimarul Adrian Cosman se ocupă de asta, un audit. Există în desfăşurare un audit acolo vizavi de tot ceea ce aţi sesizat, să vedem şi noi ce se întâmplă la Opera Română“, a precizat Genoiu.
În urma rectificărilor votate ieri, totalul veniturilor municipiului Craiova este de 468.648.000 de lei (420.047.000 lei – veniturile secţiunii de funcţionare şi 48.601.000 lei – veniturile secţiunii de dezvoltare), iar totalul cheltuielilor de 470.418.000 lei (420.047.000 lei – cheltuielile secţiunii de funcţionare şi 50.371.000 lei – cheltuielile secţiunii de dezvoltare). Bugetul general consolidat al municipiului Craiova, pe anul 2018, se prezintă astfel: total venituri – 805.857.000 lei; total cheltuieli – 813.469.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...