9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA ajuns după gratii după ce a lovit un poliţist cu bâta

A ajuns după gratii după ce a lovit un poliţist cu bâta

Oamenii legii au dus la audieri mai multe persoane, iar un tânăr de 18 ani a fost reţinut pentru ultraj (Foto: arhiva GdS)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au dispus, duminică seara, reţinerea unui tânăr de 18 ani, acuzat că a lovit cu bâta un poliţist care încerca să aplaneze conflictul dintre două familii. Incidentul a avut loc duminică, în municipiul Calafat, în timpul unui scandal dintre două familii de etnie romă.
„În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani, din Calafat, cu privire la faptul că un alt bărbat împreună cu fiii și nepoții săi i-au spart geamurile de la două autoturisme. Ulterior, membrii aceleiași familii, care ar fi provocat distrugerile, s-au dus la locuința altor persoane, rude cu proprietarii mașinilor. Polițiștii au intervenit între cele două grupuri pentru a aplana conflictul, moment în care unul dintre oamenii legii a fost lovit peste mână de către o persoană din familia care ar fi provocat distrugeri. La fața locului a fost dirijat și un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, numărul forțelor de ordine fiind suplimentat“, au precizat poliţiştii doljeni.
Oamenii legii au ridicat şi dus la audieri mai multe persoane, acuzate de comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii și liniștii publice. Duminică seara, procurorii din Calafat au dispus reţinerea unui tânăr de 18 ani, cel care a lovit poliţistul cu o bâtă peste mână. În urma loviturii, agentul de poliţie s-a ales cu un deget fracturat.
„În urma activităților desfășurate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat, a fost identificat un tânăr de 18 ani, din localitate, bănuit de săvârșirea infracțiunii de ultraj. Având în vedere probatoriul administrat în cauză, tânărul respectiv a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă“, au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS