Acasă Local Dolj Polițiștii și militarii primesc ajutor de stat pentru ratele la casă

Polițiștii și militarii primesc ajutor de stat pentru ratele la casă

-

Începând cu data de 9 decembrie, polițiștii și militarii care au fost numiţi în prima funcție sau care au fost mutaţi în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot primi o compensație pentru plata ratelor împrumutului contractat pentru cumpărarea unei locuinţe. Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Asta prevede Legea nr. 288/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative, care a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Legea intră în vigoare pe data de 9 decembrie. Pe scurt, poliţiştii şi militarii care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie pot folosi aceşti bani ca să-şi achite ratele creditului pentru locuinţă.
Potrivit legii, polițistul mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul, în situația în care nu efectuează naveta ori nu deține o locuință proprietate personală și nu i se putea asigura un spațiu de locuit, are dreptul la compensarea chiriei lunare până la 50% din salariul de bază.
Ca şi poliţiştii, cadrele militare numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, primesc compensaţie pentru chirie de până la 50% din solda lunară.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.