5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii și militarii primesc ajutor de stat pentru ratele la casă

Polițiștii și militarii primesc ajutor de stat pentru ratele la casă

Începând cu data de 9 decembrie, polițiștii și militarii care au fost numiţi în prima funcție sau care au fost mutaţi în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot primi o compensație pentru plata ratelor împrumutului contractat pentru cumpărarea unei locuinţe. Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Asta prevede Legea nr. 288/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative, care a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Legea intră în vigoare pe data de 9 decembrie. Pe scurt, poliţiştii şi militarii care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie pot folosi aceşti bani ca să-şi achite ratele creditului pentru locuinţă.
Potrivit legii, polițistul mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul, în situația în care nu efectuează naveta ori nu deține o locuință proprietate personală și nu i se putea asigura un spațiu de locuit, are dreptul la compensarea chiriei lunare până la 50% din salariul de bază.
Ca şi poliţiştii, cadrele militare numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, primesc compensaţie pentru chirie de până la 50% din solda lunară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS