Acasă Local Dolj Bratu se întoarce la conducerea DRDP Craiova?

Bratu se întoarce la conducerea DRDP Craiova?

-

Revocat din funcţia de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova în primăvara acestui an, Bogdan Bratu se întoarce la conducerea instituţiei. Asta pentru că instanţa de judecată a dispus reintegrarea fostului director în funcţia deţinută până în aprilie.
Pe 14 aprilie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lua decizia revocării din funcție a directorului DRDP Craiova, Bogdan Bratu, și numirii lui Alin Golumbeanu pe post. Acesta din urmă revenea la conducerea DRDP Craiova după un an, el fiind înlocuit în 2017 chiar cu Bogdan Bratu.
Gazeta de Sud a scris, în aprilie, că decizia CNAIR l-a luat prin surprindere pe Bratu, care a susținut că nu se aștepta la această mutare, mai ales că nu i s-a oferit nici un motiv pentru care să fie schimbat. „Am în față decizia de revocare a mea din funcție și nu-mi vine să cred. Sunt pur și simplu stupefiat, pentru că nu se menționează nici un motiv pentru care sunt schimbat. În mod normal, ești revocat din funcție dacă ai greșit cu ceva, dar atâta timp cât eu am dus la bun sfârșit toate proiectele demarate, chiar nu înțeleg această decizie. A fost cod portocaliu de zăpadă, dar nu am avut niciun drum închis, am turnat 120 de kilometri de asfalt, avem în lucru reabilitarea a patru poduri, printre care și podul peste Olt de la intrarea în Slatina, de care nu s-a atins nimeni niciodată, dar asta e viața! În decizie scrie scurt că sunt revocat din funcție și trecut pe un post adecvat pregătirii mele și că în locul meu va fi numit Alin Golumbeanu“, declara Bogdan Bratu pentru GdS.
Fostul director a cerut în instanţă anularea deciziei de revocare, iar la sfârşitul lunii noiembrie, Tribunalul Iaşi i-a dat dreptate.
„Anulează decizia nr. 589/19.04.2018 emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia avută anterior emiterii deciziei nr. 589/19.04.2018. Obligă pârâta la plata diferențelor de drepturi salariale dintre cele cuvenite anterior emiterii deciziei nr. 589/19.04.2018 și cele efectiv încasate, începând cu 19.04.2018 şi până la data reintegrării efective“, se arată în hotărârea instanţei, care este executorie, însă poate fi atacată cu apel de CNAIR.
În plus, instanţa a obligat CNAIR să-i achite lui Bratu daune în cuantum de 0,04%/zi de întârziere, începând cu 19.04.2018 și până la data plăţii.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.