Acasă Local Dolj (VIDEO) A evadat din penitenciar pentru a ajunge în braţele concubinei

(VIDEO) A evadat din penitenciar pentru a ajunge în braţele concubinei

-

Bărbatul de 36 de ani, care a evadat în seara zilei de 25 noiembrie din penitenciarul Craiova, a fost prins de poliţişti ieri-dimineaţă, în comuna doljeană Calopăr. Potrivit unor surse judiciare, Marian George Măciucă, de 36 de ani, din localitatea Moţăţei, a evadat pentru a merge la prietena sa, care locuieşte chiar în Calopăr.
„Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au identificat şi prins, într-un imobil nelocuit din comuna Calopăr, bărbatul de 36 de ani, din Moțăței, care la 25 noiembrie a evadat dintr-un penitenciar din Dolj. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii stări de fapt, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propunerile corespunzătoare unităţii de parchet competente“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Deţinutul a fost găsit într-un imobil nelocuit din Calopăr, care aparţine unor rude ale fetei.

Marian George Măciucă a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Sentinţa a fost dată în aprilie, anul acesta, de Curtea de Apel Craiova. Pe 25 noiembrie, după ce a executat aproximativ şapte luni din pedeapsa primită, Măciucă a fugit în timp ce muncea la un punct de lucru din incinta penitenciarului.
Potrivit Codului Penal, evadarea se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Când evadarea este săvârşită prin folosire de violenţe sau arme, pedeapsa este închisoarea de la unu la cinci ani. Se consideră evadare și părăsirea de către persoana condamnată a locului de muncă, iar pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de evadare se adaugă la restul rămas neexecutat din pedeapsă la data evadării.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.