16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopaci vopsiţi în tricolor la Colegiul „Carol I“ şi la o grădiniţă din Craiova

Copaci vopsiţi în tricolor la Colegiul „Carol I“ şi la o grădiniţă din Craiova

Copacii coloraţi de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova

Cu câteva zile înainte de Centenarul Marii Uniri, tulpinile copacilor din curţile a două instituţii de învăţământ din Craiova au fost zugrăvite în culorile tricolorului. Iniţiativa a aparţinut managerilor unităţilor şcolare şi a fost pusă în practică de angajaţi.

Una dintre unităţile şcolare la care copacii au pe tulpini culorile tricolorului este Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova. Tulpinile în trei culori pot fi văzute de toţi cei care trec pe strada Ion Maiorescu, pentru că au fost vopsiţi inclusiv copacii din faţa colegiului. Iniţiativa a aparţinut managerului, care a vrut să marcheze altfel Centenarul Marii Uniri. „Copacii sunt îmbrăcaţi frumos, în culorile steagului românesc, pentru că suntem români şi iubim România“, a precizat Angel Cristian Stăiculescu, managerul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.
Pentru a realiza acest lucru, managerul spune că a apelat la personalul colegiului. Ideea nu a fost însă agreată de toate cadrele didactice. „Am avut un şoc când am văzut copacii vopsiţi astfel. Este un kitsch şi, pe lângă asta, vopseaua aceea afectează tulpinile“, a criticat unul din cadrele didactice. Managerul spune însă că tricolorul de pe copaci a fost făcut cu var.
De altfel, în curtea unităţii şcolare care are copacii zugrăviţi în tricolor se vor derula şi unele activităţi organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. „Programul destinat Centenarului Marii Uniri începe joi, la ora 14.00. În program avem activităţi care se desfăşoară în şcoală, dar şi activităţi care vor fi în curtea unităţii, cum ar fi parada militară care va fi făcută de reprezentanţi ai armatei. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să fie alături de noi“, a mai spus managerul colegiului.

Copacii coloraţi de la Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti“ din Craiova

O altă unitate şcolară în curtea căreia tulpinile copacilor au acum culorile tricolorului este Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti“ din Craiova. Managerul spune că ideea i-a venit de la o activitate dedicată zilei de 1 Decembrie. „Prin vopsirea copacilor voiam să evidenţiem frumos tricolorul. Avem în program şi o activitate în acest sens, să ieşim în curtea grădiniţei şi să intonăm imnul României, având steguleţe în mână, pe care să le fluturăm printre steagurile de pe copaci. Nu ştiu dacă vom mai face această activitate pentru că vremea s-a răcit brusc, iar copiii de grădiniţă sunt sensibili şi nu vrem să-i îmbolnăvim. Copacii vor rămâne zugrăviţi aşa. Am folosit var lavabil, pe care l-am colorat. Ne-am inspirat de la pădurea colorată din Gorj. Oricum, în fiecare primăvară vopseam copacii cu var alb ca să nu fie atacaţi de dăunători“, a precizat Claudia Radu, managerul Grădiniţei cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti“ din Craiova. Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, în curtea grădiniţei au fost vopsiţi nu mai puţin de 50 de copaci. Managerul spune că de vopsirea copacilor s-a ocupat mecanicul unităţii de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS