Acasă Local Gorj Programul manifestărilor de Ziua Naţională a intrat în linie dreaptă

Programul manifestărilor de Ziua Naţională a intrat în linie dreaptă

-

Vor avea loc manifestări pe parcursul întregii zile de 1 Decembrie

Programul manifestărilor de Ziua Naţională a fost elaborat şi se fac ultimele repetiţii pentru punerea în operă a acestuia. Dat fiind faptul că de 1 Decembrie va avea loc o premieră în istoria recentă a judeţului şi a oraşului Târgu Jiu, respectiv o paradă militară amplă, este nevoie de repetiţii şi o pregătire atentă a evenimentului. Parada va dura 30 de minute şi se va desfăşura, de la ora 11.00, pe Calea Bucureşti, în zona Parcului Coloanei Fără Sfârşit. Potrivit programului, sărbătorirea zilei naţionale va debuta cu primirea oficialităţilor, salutul drapelului de luptă şi al Gărzii de Onoare. Va fi intonat imnul naţional al României şi va avea loc şi un Te Deum. De Ziua Naţională vor rosti discursuri: prefectul, primarul din Târgu Jiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De la ora 11.40 este programată parada militară. Vor participa forţe de la: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt. col. Dumitru Petrescu“ al județului Gorj, Ministerul Apărării Naționale reprezentat de Garnizoana Târgu Jiu, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Serviciul Român de Informații, reprezentat de Direcția Județeană de Informații Gorj, Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Gorj și Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu. În cadrul acestei ceremonii, peste 200 de efective vor defila alături de cele mai noi și moderne mijloace tehnice aflate în dotarea instituțiilor participante. Parada se va încheia cu un scurt moment artistic al Ansamblului „Doina Gorjului“.

Târg de Moş Nicolae

Manifestările se vor muta în jurul prânzului în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Aici, la ora 12.20 este programată deschiderea Târgului de Moş Nicolae. Zeci de comercianţi îşi vor expunde produsele la căsuţele din lemn montate în zona centrală a municipiului, în jurul bradului de Crăciun. De la ora 17,00 va avea loc un spectacol evocator denumit „Cei 100 de ani de acasă – Centenar România“. „Va avea loc intonarea Imnului Național al României de către Corul de elevi al Colegiului Național «Spiru Haret». Va urma un moment intitulat «Unire în cuget și simțiri» al Palatului Copiilor Târgu Jiu, precum și un moment artistic – evocări istorice susținute de Teatrul «Elvira Godeanu», Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului», CJCPCT și Ansamblul Folcloric «Cheile Oltețului» Polovragi. Vor urma proiecții ale unor secvențe din filme istorice și litografie «E scris pe tricolor Unire» – spectacol de muzică populară cu mesaj patriotic susținut de Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului» de la ora 19.40, DJ Prandea de la ora 20.00. Aprinderea iluminatului festiv va avea loc la ora 20.10, urmată de un concert INNA“, potrivit Consiliului Judeţean Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.