Acasă Local Gorj Centrul „Iasomia“ pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse va fi extins

Centrul „Iasomia“ pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse va fi extins

-

Zeci de copii îşi fac temele la Centrul de zi „Iasomia“

Centrul de Servicii Sociale Integrat – Centrul îngrijire copii „Iasomia“ îşi va extinde capacitatea. Ca urmare a numărului ridicat de solicitări este nevoie de suplimentarea cheltuielilor necesare funcţionării. Centrul a fost inaugurat în anul 2013 şi oferă servicii pentru copiii din familii cu probleme sociale. Capacitatea maximă a spaţiilor este de 40 de locuri, însă alte zeci de familii care nu au posibilităţi materiale au solicitat serviciile centrului. Investiţia s-a ridicat la 1,4 milioane de lei şi a fost realizată cu fonduri europene. Centrul „Iasomia“ a fost construit pe locul unei foste centrale termice dezafectate. Unitatea este prevăzută cu sală de mese și mai multe ateliere, unde persoane autorizate vor susține diferite cursuri și alte activități cu beneficiarii. Centrul social va fi administrat de Asociaţia Copiii Noştri de Pretutindeni. Beneficiarii vor fi selectați dintr-o bază de date a asociaţiei, dar nu numai.

Implicaţi în activităţi cultural-artistice

Copiii care vin aproape zilnic la Centrul social „Iasomia“ beneficiază de asistenţă în desfăşurarea de activităţi. Micuţii au un spaţiu adecvat unde pot să îşi facă temele, dar participă şi la ateliere de pictură şi alte activităţi instructiv educative. Beneficiază de supraveghere de specialitate şi un spaţiu unde se poate servi masa. Din cauza problemelor financiare şi a faptului că se descurcă greu în ceea ce priveşte asigurarea traiului zilnic, părinţii plecaţi la muncă îşi lasă copiii la Centrul de asistenţă socială, care funcţionează de aproape cinci ani în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Prin extinderea capacităţii de găzduire se intenţionează ca şi alţi copii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse să poată să fie între beneficiarii serviciilor respective.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.