Acasă Local Gorj Elevii din clasele 0-VIII vor circula gratuit cu mijloacele de transport în...

Elevii din clasele 0-VIII vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

-

Elevii din Târgu Jiu, din clasele 0-VIII vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale societăţii Transloc. Este vorba de troleibuze, microbuze şi autobuze. S-a întâmplat de mai multe ori în ultimii ani ca elevii să fie daţi jos din troleibuze în frig sau în ploaie pentru că nu aveau bilet. Transloc primeşte subvenţii însemnate de la Consiliul Local Târgu Jiu. „Pentru a evita situațiile neplăcute din trecut, atunci când elevii au fost coborâți din mijloacele de transport pentru că nu aveau bilet sau abonament, și în încercarea de a scădea rata abandonului școlar, am hotărât împreună cu membrii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, ca, de la 1 ianuarie 2019, elevii din clasele 0- VIII să circule gratuit pe toate rutele mijloacelor de transport în comun de pe raza municipiului. Astfel, în Ședința Ordinară a Consiliului Local, din data de 26 noiembrie 2018, pe ordinea de zi se va afla și acest proiect. În continuare, municipalitatea va face tot ceea ce este necesar pentru a veni în sprijinul elevilor“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.