10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHuawei a luat pulsul Primăriei Craiova

Huawei a luat pulsul Primăriei Craiova

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Huawei România şi Huawei Europa a venit, ieri, în Craiova, pentru o primă rundă de discuţii cu privire la intenţia companiei chineze, un gigant în materie de telecomunicaţii, de a implementa în Bănie cele mai noi tehnologii de Smart City şi Safe City. Vizita vine ca urmare a deplasării efectuate în China, în perioada 8 – 17 octombrie, de primarul Mihail Genoiu şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, cu ocazia conferinţei Huawei Connect 2018 din Shanghai, deplasare la invitaţia şi pe cheltuiala Companiei Huawei România. La expoziţia de la Shanghai, Huawei şi-a prezentat cele mai noi tehnologii de Smart City şi Safe City, iar primarul Genoiu a anunţat la întoarcerea acasă, într-un raport prezentat Consiliului Local, că va încerca să aducă astfel de tehnologii şi la Craiova. „Ambele părţi au fost de acord ca în următoarea perioadă o echipă de experţi a Huawei să se deplaseze la Primăria Craiova pentru a iniţia o serie de discuţii pe tema tehnologiilor experimentate în China“, susţinea edilul în raportul întocmit.
Acest lucru s-a întâmplat ieri, când reprezentanţi ai Companiei Huawei au luat pentru prima oară contact cu Craiova. Potrivit unei postări pe Facebook a primarului Mihail Genoiu, la întâlnirea cu reprezentanții Huawei din Europa și România s-a discutat chiar despre „intenția companiei de a transforma Craiova într-un oraș smart, un proiect-pilot pentru întreaga Europă“. „Am discutat cu Andrew Watson – expert siguranță publică și orașe inteligente, Jay Liu Kai – director departamentul Enterprise, Adrian Ungureanu – director vânzări şi Richard Xueshe – manager de proiect, despre tehnologii pe care le putem implementa în Craiova pentru a deveni un oraș cu servicii publice inteligente. Am pus astfel bazele unei colaborări pe care sperăm să o ducem la bun sfârșit în perioada următoare“, a mai scris primarul Genoiu pe facebook.

„Nu se decide nimic în aceste zile, nu se semnează nimic“

La întâlnire a fost prezentă toată conducerea primăriei, directorul Poliţiei Locale, administratorul SC RAT SRL, societatea care se ocupă de transportul public din oraş, dar şi președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi Corneliu Stănescu, secretarul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România – China. „A fost o discuţie preliminară despre tehnologii de Smart City şi Safe City, despre ce aplicaţii există în prezent la nivel de primărie şi ce aplicaţii se pot implementa în Craiova în perioada următoare. Nu s-a luat nicio decizie acum, va mai fi o întrevedere şi mâine (astăzi – n.r.) şi apoi se va trage o concluzie. Ideea este ca oraşul Craiova să dispună de o aplicaţie care să interconecteze toate platformele on-line existente la nivel de primărie, şi mă refer aici la Poliţia Locală, la RAT, la semaforizarea inteligentă, la camerele de luat vederi din Parcul «Romanescu» sau la serviciile on-line oferite cetăţenilor“, a precizat unul dintre reprezentanţii administraţiei locale.
Reprezentanții Huawei au rămas peste noapte în Bănie şi pentru a vizita oraşul, iar astăzi vor pleca după încă o rundă de discuţii cu oficialii primăriei. „Nu se decide nimic în aceste zile, nu se semnează nimic. Ei (Huawei – n.r.) îşi prezintă tehnologiile, noi spunem de ce anume am avea nevoie şi fiecare trage concluziile. Trebuie menţionat însă că totul a pornit de la acea vizită în China a primarului, când conducerea companiei Huawei a spus că ar vrea să transforme municipiul Craiova într-un Smart City-Pilot pentru toată Europa, suportând cheltuielile cu implementarea acestor tehnologii“, au mai menţionat reprezentanţii primăriei. Edilul Craiovei le-ar fi cerut celor de la Huawei să implementeze, pentru început, măcar o parte din aceste tehnologii, urmând ca ele să fie extinse pe parcurs, dacă vor da roade, cu bani din bugetul local sau printr-un proiect cu fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS